Prvi zajednički iftar

Prvi zajednički iftar

683
0
PODIJELI

U organizaciji Medžlisa IZ-e Tešanj, a pod pokrovoteljstvom Atašea za vjerska pitanja Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Abdulmedžid el-Gajsa, u utorak, 23.06.2015.godine (6. dan ramanaza 1436.h.g.) priređen je iftar za imame, zaposlenike i članove IO Medžlisa IZ-e Tešanj, u prelijepom ambijentu atrija Medžlisa.
Prema riječima glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića ovaj Medžlis tradicionalno svake godine na početku ramazana organizuje ovakav iftar kako bi u zajedništvu iftarili i razmijenili infomacije o realizaciji planiranih ramazanskih aktivnostima na području Medžlisa. Potom se u ime Medžlisa i svoje lično ime zahvalio mr. Senadu Ćemanu asistentu na FINa u Sarajevu, koji je prisustvovao iftaru kao koordinator ovog projekta i izaslanik Atašea, te ga zamolio da prenese zahvalu i selame iz Tešnja pokroviteljima ovogodišnjeg iftara.

Mr. Ćeman je poselamio prisutne u svoje lično ime i u ime atašea El-Gajsa, te izrazio zadovoljstvo što je prisutan u Tešnju, napominjući da je Ataše insistirao da se u Tešnju organizira iftar jer je ostao prezadovoljan onim što je vidio prilikom posjete i iftara u Tešnju predprošle godine kada je bio pokrovitelj omladinskog iftara.

Kako je iftaru prisustvovao i mr. Suad Huskić u dvojakoj ulozi, kao Sabornik IZ-e i Općinski načelnik, isti je poselamio prisutne, čestitao im ramazan i zahvalio na doprinosu koji lično čine da Tešanj bude ono što je danas – primjer dobre prakse – sredina rada, ekološke svijesti čistoće i reda.

Na kraju je predsjednik IO Zehrudin Kruško zahvalio mr. Ćemanu i zamolio ga da prenese selame iz Tešnja i zahvalu pokroviteljima izražavajući nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti i ubuduće.

Nakon iftara glavni imam je sa gostima i hafizom Ebu Bekrom iz Turske, ovogodišnjim gostom za ramazan u Medžlisu Tešanj, posjetio džemat Karadaglije-Koprivci-Oruče, gdje je teravih namaz imamio hafiz Ebu Bekr.

NEMA KOMENTARA