Prvo kolo Lige mladih ZDK za košarkaše.

Prvo kolo Lige mladih ZDK za košarkaše.

37
0
PODIJELI

Proteklog vikenda počelo je takmičenje u košarkaškoj Ligi mladih ZDK, u kojoj nastupaju omladinske selekcije naših klubova: Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj, Ženskog košarkaškog kluba Tešanj i Košarkaškog kluba “Basketball Heroes” Tešanj.

Budući da se u ovoj ligi određene ekipe takmiče sa jednom ili dvije selekcije, tako je i raspored utakmica kombinovan pa ekipe koje imaju sve selekcije u jednom kolu mogu imati dva gostovanja, odnosno biti domaćini za dvije ekipe.

U prvom kolu, juniori “Gradine” predvođeni maestralnim Turkićem (52 pogotka), ostvarili su pobjedu na gostovanju u Zavidovićima, rezultat 105:48. Kadeti i pioniri “Gradine” su poraženi od svojih vršnjaka iz KK “Abeceda” Zenica rezultatom 75:43 (kadeti), te 67:53 (pioniri).

Kadeti ŽKK “Tešanj” su gostovali kod ekipe KK “Kengur” iz Zenice i pretrpjeli težak poraz, rezultat je na kraju glasio 161:55.

Basketball Heroes” Tešanj,  koji se u ovoj Ligi takmiči sa jednom selekcijom (pretpioniri), u ovom kolu bili su domaćini ekipi iz Kaknja. Gosti su bili uspješniji i savladali našu ekipu rezultatom 28:18.

NEMA KOMENTARA