20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

PS Tešanj: Stroge kazne za roditelje zbog petardi

U cilju poduzimanja pojačanih mjera i preventivnog djelovanja na sprečavanju neželjenih posljedica upotrebom pirotehničkih sredstava i drugih naprava, povodom novogodišnjih praznika, obavještavamo vas da će Policijska stanica Tešanj u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama sprovesti intenzivnije aktivnosti na sprečavanju pojave prodaje, kupovine i paljenja pirotehničkih sredstava na javnim mjestima. 

Problematika u vezi prodaje, kupovine i paljenja pirotehničkih sredstava na javnim mjestima, definisana je članom 3. Stav 1. Tačka 21., 22 i 23 Zakona o javnom redu i miru ZE-DO kantona (Sl.novine ZE-DO kantona broj 4/16). 

Obzirom da se očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava podsjećamo građane da je u članu 3. Zakona o javnom redu i miru ZE-DO kantona utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa. Službenici policije će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima vršiti privremeno oduzimanje navedenih sredstava, a prekršiocima javnog reda i mira izdavati prekršajne naloge. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti