1.2 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023

Psi lutalice zaklali 6 ovaca u selu kod Teslića, mještani očajni

U Donjem Rankoviću svi pričaju o napadima pasa lutalica. Nanijeli su značajnu materijalnu štetu domaćinstvima. Porodica Mikić kaže – buka ih je probudila u cik zore. Imali su šta da vide. Psi lutalice napali su ovce.

Rano ujutro, negdje oko četiri sata su psi lutalice navalili na ovce. Kada sam došao ovdje zatekao sam izvaljena vrata. Da li su preskočili preko ograde ili su oni razvalili vrata. Jedna ovca je ležala oštećena, poderalo joj but. Ostale tri, jedna je malo manje oštećena – ispričao je za ATV Zoran Mikić mještanin Donjeg Rankovića, Teslić.

Narednih dana u selu se pročulo i za još nekoliko slučajeva. To ih je sve zabrinulo. Kažu, ranije nisu imali većih problema sa psima lutalicama. Sada im nije svejedno. Strahuju od novih napada.

Ništa bolje od Mikića nisu prošle ni njegove komšije. U ukupno četiri domaćinstva psi lutalice zaklali su šest ovaca.

U jednom domaćinstvu zaklali su tri ovce, u drugom ovna, a u trećem jagnje. Sve to u krugu od oko 300 metara i u gusto naseljenom dijelu sela. Da će štetu nadoknaditi, mještani se ne nadaju mnogo.

– Išao sam samo da se obratim u policiju i inspektoru veterinarskom, ali ne znam šta da kažem, izgleda su psi lutalice zaštićeni više nego ljudi –  kaže Mikić.

Iz savjeta Mjesne zajednice apeluju da se nadležni što prije prihvate posla i zbrinu pse lutalice, a komšijama preporučuju da ukoliko primjete čopore pasa lutalica u blizini kuća – odmah nazovu opštinsku inspekciju.

(IZVOR: Srpskainfo)

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti