2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

Radio ZOS obilježio prvu godišnjicu nakon poplava

Godina dana napornog rada, dani planiranja, mjeseci provedbe planova su samo dio onoga što je ostalo iza ZOS radija od majskih poplava 2014. godine. U potpunosti uništena radio stanica u maju 2014. godine našla se pred velikim izazovima, jer je trebalo početi ponovo od nule. U tom momentu ZOS radio mijenja vlasnika, i odlukom istog mijenja adresu, kako se scenario ne bi ponovio.

U potpunosti nova ekipa okuplja se ovaj put u Tešnju predvođena direktoricom Amelom Sejdić. Od tog dana počinje i veliki projekat vraćanja povjerenja u ovu radio stanicu.

Sve ono što se dešavalo tokom ovih godinu dana su bili povod, da se sretnu vlasnik, direktorica, novinari, ali i svi oni koji su utjecali na uspjeh kroz ovih 12 mjeseci rada.

Mogli bismo reći da se ZOS radio unatoć svim preprekama uzdigao ponovo kao feniks iz pepla. Nova programska šema, novi saradnici, sve se mjenjalo satima tokom ove prve godine rada, a sve zbog jednog cilja, zadovoljstvo slušatelja. Inače ZOS radio postoji od 1998. godine, a ovu prvu godišnjicu u novom vlasništvu, na novoj adresi bilo je nemoguće, a ne obilježiti.

Kako je prilikom i ovog neformalnog druženja istako gospodin Haris Sejdić, ZOS radio ima primarnu ulogu u objektivnom izvještavanju sa prostora dobojske regije te dodaje: “Naš cilj su prije svega vijesti sa područja općina/opština koje gravitiraju bivšoj regiji Doboj odnosno: Tešanj, Teslić, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Usora, Derventa, Gračanica, Doboj Istok, Žepče… Vlasnička politika je takva da se novinarima uposlenim u našoj radio stanici ne miješamo u uređivačku politiku, jer nam je želja da sami kreiraju objektivne priče i doprinesu stvaranju pozitivne slike u ovoj regiji”.

Bila je ovo ujedno prilika da se timu ZOS radija pridruži i načelnica općine Doboj Jug Jasminka Begić, a obzirom da je ova radio stanica počela sa radom upravo na prostoru ove općine. “Jako sam zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa ZOS radijom, i jako me raduje činjenica da vlasnici razmišljaju na ovaj način, odnosno da su politički nepristrasni i da će objektivno izvještavati o svakom događaju”, istakla je Jasminka Begić, te nakon kratkog obraćanja je još jednom čestitala na uspjehu koji je ZOS postigao u posljednjih 12 mjeseci. Nakon čestitki Jasminka Begić je uručila i poklon direktorici ZOS radija Ameli Sejdić, a riječ je o umjetničkom djelu koje simbolizira bosansku ženu koja je dovoljno jaka da se souči sa svakim izazovom.

Upravo ti izazovi koji su se na profesinalnom nivou našli ispred direktorice ZOS radija, kako sama ističe bili su motivacija da se ide uvijek korak dalje. “Zos radio, je ispunio dio ciljeva koje smo postavili pred naš tim, međutim još dosta projekata nas očekuje u narednom periodu, a kako bi ostvarili planirane projekte. Ono što sad mogu reći da će nam naši slušatelji uvijek biti na prvom mjestu i da ćemo se zbog njih truditi uvijek ići korak ispred drugih, jer naši planovi ne završavaju ovdje. Još je rano da otkrivamo sve naše planove za budućnost, ali ćemo nagovjestiti da se radi o proširenju sadašnje djelatnosti” – kaže direktorica radija Amela Sejdić.

Osim radijske aktivnosti na kojoj se kontinuirano radi, tim ZOS radija svakodnevno jača kapacitete svoje web stranice, kao i povezivanja putem socijalnih mreža. Naši tekstovi su tokom proteklog perioda imali i preko 20 hiljada čitanja što je najbolji dokaz toga da se ljudima dopada ono što radimo, ističu novinari. Svi koji su dosada učestvovali ili učestvuju u radu ZOS radija, su istog mišljenja, bez obzira na sve što se dešavalo ZOS radio polako, ali sigurno dobija svoje mjesto reginalno prepoznatljivog radija.

Piše: Rifa Vilašević

Povezane vijesti

Najnovije vijesti