20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Radnici iz Usore i Tešnja se vraćaju iz Izraela

Na sjeveru Izraela boravila je grupa od 18 radnika, sa područja Usore i Tešnja

Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Izraelu niko od bh. državljana koji borave u toj zemlji nije povrijeđen niti poginuo u toku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Na sjeveru Izraela boravila je grupa od 18 radnika, sa područja Usore i Tešnja, kako piše klix.ba.

Oni će danas napustiti Izrael i vratiti se kući s obzirom da situacija nije stabilna i da se svima preporučuje da izbjegavaju putovanja u tu zemlju, kao i izlazak iz nje. Ostali bh. državljani su dobro.

Potrebno je istaći da su najveći sukobi u Jerusalemu i Gazi, ali da je do napada došlo i u ostatku područja.

Podsjećamo, vatreni sukobi između izraelske vojske i palestinskog Hamasa traju već četiri dana, a broj poginulih u dosadašnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 119, uključujući 31 dijete, a broj ranjenih iznosi više od 800.

Iz pojasa Gaze dolaze vijesti da se brutalno ubijaju nedužni civili, a sve je nastavak sukoba koji se očigledno pretvara u pravi rat.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažujući kopnene, vazdušne i pomorske snage. Izraelska vojska saopštila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti