3.5 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

Ramiz Hodžić, izgubio bitku za život 15 dana nakon saobraćajne nesreće u Matuzićima

Ramiz Hodžić, vozač golfa koji je 5. juna na magistralnom putu Doboj – Teslić, na raskrsnici ka Matuzićima, izazvao tešku saobraćajna nesreću u kojoj je smrtno stradala njegova supruga Derviša preminuo je na UKCS-u.

Do nesreće je, podsjećamo, došlo kada je iz pravca Novog naselja u Matuzićima (Općina Doboj Jug) golf A2 (163-E-789) kojim je upravljao Hodžić, prošao kroz crveno na semaforu i oduzeo prvao prvenstva kamionu marke MAN (049-A-400) vlasništvo preduzeća Piro-Comerce iz Tešnja. Kamion je, naime, iz pravca Doboja nastavio kretanje prema Tešnju, piše Oslobođenje.

Usljed udara, golf se u brzini naglo odbio, udario u stub semafora i tu se zaustavio.

Očevici su ispričali da je došlo do strahovitog udara, pa su mislili da se negdje desila eksplozija od zaostale mine iz prošlog rata. Zbog težine povreda, a nakon ukazane prve medicinske pomoći u JZU Poliklinika Doboj Jug, Hodžić je upućen u Opću bolnicu Tešanj, a onda i prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Kako se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšavalo, iz Zenice je prebačen na UKC Sarajevo gdje je, nakon petnaestodnevne borbe za život preminuo.

Iz izvora bliskih rodbini saznali smo da je tijelo Ramiza Hodžića u ponedjeljak prebačeno na UKC Tuzla gdje je obavljena obdukcija.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti