15.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 5 Juna, 2023

Ramiza je rodila 21 dijete pa poručuje, dobar supružnik je džennet ovoga svijeta

U selu Gluhavica živjela je porodica o kojoj su 1983. godine, pisali svi mediji u bivšoj Jugoslaviji i izvještavale sve televizije na Balkanu..

O Ramizi Bećović i njenom suprugu Hamdiji pričalo se nadaleko. Nakon posjete njihovom domu, legendarnog novinara JRT, Omera Karabega, njihov život je bio tema i mnogih emisija. Reportaža o životu ove porodice biva emitovana na TvB, TvZ, TvSa..

Ramiza je bila jedina žena u Europi, koja je rodila 21 dijete. Da još bude interesantnije, bez pomoći ljekara i odlaska u bolnicu, a za “samo” 25 godina braka sa svojim Hamdijom..

Najstariji sin, te 1983. godine, bio je Amir, imao je 22 godine a najmlađa ćerkica Fikreta, samo 7 mjeseci..

Osmoro djece je pohađalo osnovnu školu i to kako? Bili su najbolji učenici u razredu. Djeca koja nijesu išla u školu, bila su pristojna, poslušna, mirna i vaspitana, pomažući svojim roditeljima u poslovima oko kuće. Amir se sa dvadeset godina zaposlio u Beogradu, radio i pomagao roditelje u odgoju svojih sestara i braće..

Suprug Hamdija je bio penzioner a Ramiza domaćica. Živjeli su samo od penzije i od onoga što bi najstarije dijete, sin Amir, zaradio u Beogradu..

Mnogi novinari i tv reporteri bili su u nevjerici prilikom boravka u kući Bećovića, pitajući se, KAKO??

Odgovor su dobili od Hamdije, “Gdje čeljad (djeca) nisu bijesna ni kuća nije tijesna.”

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

59,109FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti