13.8 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Ramo Isak se odazvao pozivu i održao produktivan sastanak sa penzionerima ZDK-a

Na poziv Saveza udruženja penzionera-umirovljenika Zeničko-dobojskog kantona danas je u prostorijama ovog udruženja održan sastanak sa, Ramom Isakom, Regionalnim predsjednikom Narodnog evropskog saveza (NES) ZDK i aktuelnim zastupnikom u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegatom u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Na sastanku su izneseni problemi sa kojima se suočavaju penzioneri širom Zeničko-dobojskog kantona a prisutni su istakli kako su sigurni da će ovaj sastanak dati konkretne rezultate, te da su kroz dosadašnji rad Rame Isaka prepoznali da se radi čovjeku koji svoja obećanja ispunjava u rekordnom roku.

Mustafa Trakić, predsjednik Saveza penzionera Zeničko-dobojskog kantona zahvalio se Rami Isaku što se odazvao pozivu i što je pristao da se bori za bolji položaj gotovo 60.000 penzionera na području Zeničko-dobojskog kantona.

Aktuelnim zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, Ramo Isak, naglasio je kako će poduzeti sve mjere koje su u skladu sa zakonom kako bih se popravio status penzionera u ZDK.

Kao Delegat u Domu naroda zalagao se za povećanje penzija a prošle sedmice podnio je i incijativu Vladi ZDK da se nađe mogućnost i način da svi penzioneri sa minimalnom penzijom u ZDK ostvare dodatno primanje u iznosu od 100 KM mjesečno.

To dokazuje da se za svaku inicijativu koja je u interesu građana detaljno priprema na političkom i stručnom planu, piše direktno.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti