15.1 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Referentu Porezne uprave Doboj Jug potvrđena optužnica zbog nasilničkog ponašanja

Podignuta P T U Ž N I C A Protiv: Ć. E. 1959. godište, iz Doboj Jug, neosuđivan.

Dana 06.07.2022. godine, na području općine Doboj-Jug u Poreznoj ispostavi Doboj Jug kao uposlenik Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine na poslovima referenta, naročito drsko, koristeći službeni računar , sačinio i putem elektronske pošte uputio e-mail od cca 54. stranice sa nazivom Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka na više e-mail adresa.

Vrijeđanjem je iznio neutemeljene tvrdnje i teške uvrede prema  I.Š, između ostalog nazivajući ga „da je samozvani ekonomski ekspert koji je na nivou potreba jedne poljoprivredne farme za uzgoj sitne živine koji je najgluplji … svih Poreskih uprava na zemaljskoj kugli, da je dokazao da je jedan obični nepismeni slijepac, da je budala, da ne zna ništa i da lupa ko maksim po diviziji, da se ponaša prema zaposlenima u Poreznoj upravi kao prema hajvanima bez ikakvih prava i neosnovano ih kao goveda za priuzu premješta u drugu štalu, da je ženskom djetetu A. Z. otkinuo glavu i pokazao da ima m…a, prekinuo joj život, da smrdi od… pa na dalje, da je neodgovorno i nevaspitano govedo”,.

Zatim prema … Porezne ispostave Doboj-Jug K. D., navodeći između ostalog, „da ne zna ništa ko da ga je Š. I. pravio, da nagovara alkoholičara N. na fizički obračun sa Ć., da oni 25. godina jebu građane Doboj Juga u mozak”, zatim prema K. M. bivšoj uposlenici Porezne uprave koja je obavljala poslove … Porezne ispostave Tešanj, navodeći između ostalog da se u nju zaljubio Š. I, da se zagledao u njenu kratku usku suknju i njena štrkljava bijela koljena, opisujući je „uska suknja dužine na pola puta između guzice i koljena, dvije noge kao dvije bijele vrljike, pa kada sjedne onda se suknja još više povuče prema gore, pa onda bi čovjek trebao da razmišlja da li je to deset ili petnaest centimatara do medunožja”.

Zatim prema … Porezne ispostave M. K. V., navodeći između ostalog „da hoće da mu skine i ukrade sva četiri točka sa kola i zapali kola jer on ima poznanike u kriminalnim krugovima, da je evidentiran u evidencijama MUP-a ZDK kao korisnik opijata, da je toliko glup da ne zna da ga je Ć. E. posredno doveo na mjesto … u poreznu ispostavu Maglaj”.

Svjestan i znajući da će na taj način iznošenjem grubih uvreda i neutemeljenih navoda koje sadrži taj zahtjev kod I. S., K. V., K. D., I.Š. i K. M. 2 ugroziti građanski mir, posebno ako se ima u vidu da je navedene poruke poslao na više adresa, a što je i htio, Čime je počinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. stav 1. KZ F BiH stoji na zvaničnoj stranici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti