16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Rekordne proljetne posjete gradu Tešnju i JU Muzej Tešanj

Osim privrednih, koje naš grad niže godinama unazad, sve je više uspjeha i u drugim oblastima društvenog života: turističkoj promociji,umjetnosti i kulturi ,sportu i dr. Svjedoci smo tako činjenice da je Tešanj u posljednje vrijeme postao veoma cijenjeno i prepoznatljivo odredište gostima iz cijele Bosne i Hercegovine,ali i Evrope i svijeta. Tako su ovog proljeća Tešanj u velikom broju posjećivali,osim domaćih, i gosti iz: Hrvatske,Srbije,Švicarske, Turske,Slovenije,Italije,Austrije, Njemačke, SAD-a, ali nekih nama dalekih zemalja kao što su:Argentina,Rusija,Južna Koreja,Australija itd.

Ovog proljeća rijeke posjetilaca se na ulicama i sokacima grada mogu primjetiti od jutarnjih sati pa do kasnog poslijepodneva. Razlog tome su svi pozitivni procesi koji se dešavaju u našem gradu: privredni razvoj,ulaganje u gradsku i ,naročito,turističku infrastrukturu, sportski uspjesi i manifestacije, kulturni događaji, te ljepota grada i općine. Tu su i ljubazni domaćini koji se maksimalno trude da gosti ponesu što ljepše uspomene iz Tešnja.

Javna ustanova Muzej Tešanj,također, daje svoj doprinos kada je u pitanju turistička promocija grada trudeći se da na najbolji mogući način promoviše kulturno-historijske i tradicijske vrijednosti našeg kraja.

Izvor: Muzej Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti