32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Remetić: Na pola smo puta i još ništa nije gotovo

Nogometaši tešanjskog TOŠK-a prvi dio sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Centar okončali su kao jesenji šampioni. Tešanjci imaju pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Natron iz Maglaja i sve će učiniti da izbore plasman u Prvu ligu Federacije.

Uskoro će tim Igora Remetića, bivšeg nogometaša Veleža, danas šefa stručnog štaba Tešanjaca, započeti sa pripremama za drugi dio sezone.

“Poslije završene sezone kao lideri Druge lige FBiH grupa Centar sa samo jednim porazom i pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, postigli smo rezultat koji predstavlja zadovoljstvo za sve u klubu. Imamo najviše postignutih, te najmanje primljenih pogodaka, ali i veliku obavezu i odgovornost. Znamo da smo na pola puta i da ništa još nije gotovo”, ističe Remetić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ambicioznog stručnjaka posebno raduje sjajna atmosfera u svim strukturama kluba.

“Dobra atmosfera koja je vladala između agilne Uprave na čelu sa Edinom Šaranovićem i Ajdinom Mrgudom, stručnog štaba i posebno igrača je ključ ovog uspjeha. Moram da istaknem maksimalnu posvećenost svih igrača prema radu na treninzima, prihvatanje svih mojih zahtjeva i uz njihov kvalitet, te sjajan međuljudski odnos koji imaju došao je i rezultat.

Držati pobjednički kontinuitet cijelu polusezonu je stvarno veliki uspjeh, a moram biti sretan sa činjenicom da smo afirmisali dosta igrača jesenas i da su mnogi već sada interesantni klubovima iz većeg ranga”, priča naš sagovornik.

“Sa pripremama planiramo krenuti 20. januara kako bi što spremniji dočekali proljetni dio prvenstva. Imamo veliku obavezu u ovoj godini kada klub slavi 90 godina postojanja zadržati trenutnu poziciju i nakon deset godina tavorenja da ostvarimo naš cilj i obezbjedimo veći rang.

Nadam se stabilizaciji finansijske situacije u klubu i još većoj podršci grada ovim momcima koji su i najveći sportski promotori istog. Tešanj zaslužuje federalnog prvoligaša, a naročito vjerni navijači koji su nam davali podršku na svim utakmicama.

Imamo već sada u planu dovesti nekoliko novih igrača, ali će razvoj situacije diktirati njihovu realizaciju. Najveće pojačanje će biti zadržavanje postojećeg igračkog kadra”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba TOŠK-a iz Tešnja Igor Remetić.

Sportsport.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti