18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Rezime prvog dijela sezone 2013/2014 RK Tesanj TS

Prvi dio sezone 2013/2014 je završen, RK “Sloboda Solana” Tuzla je jesenji prvak, a naša ekipa se nalazi na zasluženom šestom mjestu.

Burno je počelo za naš klub. Novim trenerom je imenovan Filipović Ljubomir koji uživa veliki respekt kod poznavaoca rukometa u našoj zemlji. Sjajno odrađeni prelazni rok u kojem su dovedena dva vrhunska rukometaša Gušić Edin i golman Beganović Jasmin, perspektivni Jusufbašić Ammar, kao i povratak Sinanović Dine. U prvom kolu putovali smo u Sanski Most gdje smo poraženi od ekipe “Sane 7” rezultatom 28:23. U drugom kolu smo dočekali ekipu “Kaknja” koja je jedna od pretendenata za ulazak u Premijer ligu i kao što se očekivalo izgubili smo rezultatom 35:26.

Zatim je uslijedilo gostovanje u Lukavcu protiv istoimene ekipe i utakmica koju nikako nismo smjeli izgubiti, s obzirom da smo veći dio imali vodstvo koje smo olako ispustili i na kraju poraženi 27:22. Tada su mnogi pomislili da je sezona izgubljena za nas i polako su gubili nadu. Međutim, gostovanje u Bihaću je bilo dokaz da ne treba prerano donositi zaključke. Otputovali smo sa samo osam igrača i lavovski iznijeli utakmicu na svojim leđima, spartanski se borili i na kraju pobijedili 36:34. Utakmica petog kola protiv ekipe “Slobode Solane” je bila odgođena, pa su naši momci nestrpljivo čekali novu priliku za dokazivanje. Šesto kolo, novo putovanje i ponovo u Krajinu, sada protiv novog člana naše lige, ekipe “Budućnosti” Sanski Most. Pobjeda se očekivala, a trener Filipović Ljubomir je želio pružiti priliku mlađim igračima, pa razlika u golovima nije bila znatno velika, ali dovoljna da se odnesu bodovi 26:23. Tada slijede okršaji iz kojih je naša ekipa zaslužila svako poštovanje.

Odgođena utakmica protiv jesenjeg prvaka “Slobode Solane” igrala se polovinom sedmice, iscrpljeni nakon putovanja u Sanski Most, pošteno smo namučili Tuzlake, nedostajalo je ono samo malo vremena i snage da iznenadimo rukometnu javnost. Ipak, Tuzlaci nose bodove iz Tešnja, ali sa minimalnom prednošću od jednog gola razlike 23:22. Odmah za vikend igralo se redovno sedmo kolo protiv ekipe iz grada rudara “Banovića”. Stariji poznavaoci rukometa će se složiti da su uvijek bili poznati kao tvrd orah za protivnike, što je bio dodatni povod da publika u Tešnju gleda izvrstan rukomet. Igralo se gol za gol, gubila se i stizala prednost, napeto do samoga kraja, nesrećna povreda gostujućeg igrača i nošeni sjajnom publikom, nova pobjeda za naše momke rezultatom 28:26. Nakon ovoga slijede razna medijska prepucavanja sa ekipom Banovića koji su smatrali da je utakmica kupljena i da su sudije dobile instrukcije kako treba da sude, prijeteći da će sve biti vraćeno principom “oko za oko, zub za zub”. U osmom kolu naši momci su poraženi u Žepču, ali časno, rezultatom 33:29. S obzirom da je ekipa “Žepča” pobijedila “Slobodu Solanu” u gostima u zadnjem kolu, lako se moglo prijeći preko toga.

Zadnje kolo, sjajna publika, sjajna utakmica. Ekipa ORK “Tuzla” ofanzivno otvara utakmicu i stiču prednost koju nisu ispuštali tokom cijelog poluvremena. Ali, ljudi u Tešnju su poznati po svome inatu, pa su tako naši momci još jednom stisnuli zube, ubacili u drugu brzinu i zasluženo pobijedili 32:30.

Ovo je dokaz da rukomet u Tešnju živi, da publika nestrpljivo čeka da vidi “Bosnu-TS” na djelu. Na kraju zasluženo šesto mjesto, ali ovo je samo početak, drugi dio sezone koji počinje u martu je razlog više da naša vjerna publika uživa u novim okršajima, a naše je da se potrudimo da igramo još bolje.
Ćusto Kenan

LISTA STRIJELACA RK “BOSNA-TS” TEŠANJ:
1. Gušić Edin: 69
2. Omahić Enver: 46
3. Tucaković Dario: 25
4. Adžamija Avdija: 21
5. Handžić Anel: 21
6. Hojkurić Ferid: 20
7. Isaković Zlatko: 14
8. Dolamić Amir: 8
9. Jusufbašić Ammar: 5
10. Radojčić Dragan: 5
11. Omahić Armin: 3
12. Isaković Haris: 2
13. Kantić Tarik: 2
14. Hadžić Abdussamed: 2
15. Šaranović Ahmed: 1
16. Isaković Armin
17. Šišić Mustafa

golmani: Beganović Jasmin; Sinanović Armin
Treneri: Filipović Ljubomir; Ajanović Abdulah
Službena lica: Ćusto Refik, Ćusto Kenan; Srkalović Mirsad

Povezane vijesti

Najnovije vijesti