29 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

Rođake iz BiH ukrale 20.000 evra

Državljanke Bosne i Hercegovine (18, 19) osuđene su na dvije godine zatvora, od kojih godinu uslovno zbog 27 krađi u metroima u Tuluzu i Blanjaku, prenijeli su francuski mediji.

Riječ je o djevojkama koje su u rodbinskoj vezi, a koje su u periodu od februara do decembra, 2023. godine izvršile skoro 30 krivičnih djela, a navodno je njihov plijen iznosio više od 20.000 evra. Uhapšene su sredinom marta i već osuđene.

Naime, one su na stanicama metroa mjesecima džeparile, mahom starije ljude, a onda sa njihovih kartica podizale novac. Njihova najstarija žrtva ima 87 godina.

Inače, riječ je o djevojakama za kojim su francuski istražitelji tragali mjesecima jer su uvijek one bile na snimcima video nadzora neposredno prije nekog džeparenja. Obično bi iskoristile gužvu na stanici i nestale bez traga, ali bi se vraćale već nakon nekoliko dana.

Jedna od njihovih žrtava kaže da nije bio ni svjestan šta se dešava, ali da je tek kasnije, rekonstrukcijom događaja, shvatio da su ga pratile u stopu. Čim su ga odžeparile, odmah su podigle 1000 evra sa njegove kartice, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti