14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Rusmir Hrvić otvorio 22. generalni bh. sajam ZEPS: Nešto se dešava u našim glavama

Na Kamberovića Polju u Zenici na preko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora danas je otvoren 22. generalni bosanskohercegovački sajam ZEPS i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal koji će biti otvoren do 10. oktobra.

Na ovogodišnjem sajmištu Kambervića Polje u Zenici u sklopu ova dva sajma, svoje proizvode je izložilo preko 500 izlagača iz 25 država svijeta. Uprkos ekonomskoj krizi, interesovanje izlagača za bh. sajam iz godine u godinu je veće, a ponuda izlagača svake godine privuće i veliki broj posjetilaca.

Današnjem otvorenju ZEPS-a prisustvovao je i premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji je u svome obraćanju istakao da je Vlada FBiH usmjerena na podršku privredi u BiH.

“Sajmovi imaju veliku ulogu u privrednom mozaiku i ovaj je specifičan i zanimljiv, iako je jedan od najmlađih, jer internet oglašavanje pritišće ovakva realna oglašavanja i sajmove. Kada su se drugi evropski sajmovi smanjili na pola, ovaj sajam se širi i to je posljedica truda veoma malog broja ljudi kojima ovom prilikom čestitam”, kazao je Novalić.

Bh. sajam ZEPS i međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal danas je svečano otvorio direktor prehrambene industrije “Klas” Rusmir Hrvić koji je kazao da mu je čast što može otvoriti bh. privredni sajam.

“Ovo je najveći sajam u Bosni i Hercegovine, a ovo je zasluga ne samo mene već i mojih uposlenih, prijatelja i potrošaćima proizvoda AS grupacije. Sama činjenica da sajam otvara privrednik, govori nam da se nešto počinje dešavati u našim glavama, jer je privreda bila u drugom planu”, poručio je Hrvić nakon čega je prisutne upoznao sa proizvodnjom AS grupacije.

Sa ciljem da odziv izlagača bude što veći Vlada Zeničko-dobojskog kantona na ovogodišnjem sajmu dala je subvenciju preduzećima dai zlažu na sajmu i predstave svoje proizvode.

Manifestaciji svečanog otvaranja ZEPS-a prisustvovali su direktori firmi, ambasadori zemalja učesnica na ovogodišnjem ZEPS-u, te zvanice iz svih nivoa vlasti koje su nakon zvaničnog otvorenja obišli hale u kojima su izložebi proizvodi izlagača iz cijelog svijeta.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti