28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Rusmiru Hrviću pripala prestižna nagrada „Poduzetnik godine“ na 10. Sarajevo Business Forumu

Četvrtu godinu zaredom, „Sarajevo Business Bridge Awards“ predstavlja sastavni dio aktivnosti Sarajevo Business Foruma, s ciljem razvoja regionalnog poslovnog okruženja i podržavanja novih ideja, ali i uspješnih kompanija i pojedinaca.

Na današnjoj dodjeli prestižnih regionalnih priznanja, u kategoriji „Poduzetnik godine“, nagrada je pripala Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave AS Holdinga. Poduzetnik koji upravlja grupacijom u kojoj se proizvodi oko 2000 proizvoda i koja je vlasnik poznatih bh. brendova poput Zlatne džezve, Topsa, Oaze, Maze i mnogih drugih, nagradu je primio sa velikom zahvalnošću.

„Ne krijem zadovoljstvo i vrlo sam ponosan na činjenicu da je ono što, godinama radim sa svojim timom, prepoznato i nagrađeno od strane kvalifikovanih eksperata, koji su su dali značajan doprinos u okviru svojih polja djelovanja. Ovo priznanje nije pripalo samo meni nego svim mojim uposlenicima koji vrijedno rade i postižu izvanredna dostignuća u poslovanju. Kada je Klas bio proglašen biznisom godine na SBF tada sam bio direktor te kompanije. Danas vodim AS Holding kompaniju koja raste i razvija se zajedno sa Bosnom i Hercegovinom kojoj najviše dugujemo, ali i zajedno sa našom regijom u kojoj živimo i poslujemo. Svjesni smo da možemo svi skupa samo rasti zajedno. Treba nam prije svega politička stabilnost, mir i dogovor, i mi poduzetnici ćemo od Balkana napraviti najbolje mjesto na svijetu. Barem ovdje u jedinstvu različitosti imamo dovoljno pameti, hrabrosti i kreativnosti da u tome uspijemo“ – istakao je Hrvić.

Kriteriji za ocjenjivanje bile su liderske vrijednosti i sposobnosti, proces i postupci vodstva, doprinosi uspjehu i održivosti kao i pozitivan društveni uticaj i etički pristup poslovanju.

Dnevni avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti