16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

RVI iz Miljanovaca organizovali druzenje na koti Hrastik

Ratni vojni invalidi iz mjesnih sredina Miljanovci Novi i Miljanovci Stari organizovali su u petak,4.decembra, na praznik grada Tešnja, jedno lijepo druženje kojem su prisustvovali ratni vojni invalidi iz susjednih mjesnih sredina, kao i predsjednik Općinske organizacije RVI Tešanj gospodin Muharem Sejdić sa saradnicima.

Borci – ratni vojni invalidi iz prošlog domovinskog rata, su prvo na koti Hrastik, gdje se nalazi spomenik borcima učesnicima bitke od 12.februara 1993. godine, evocirali sjećanja na taj dan i briljantnu pobjedu naših boraca nad jakim i brojnim četničkim snagama stacioniranim na tom području. U taktički vrhunski odrađenoj akciji pod nazivom „Krnjinska munja“ neprijatelju su tog 12.februra 1993.godine nanešeni veliki gubitci u živoj sili i tehnici, dok u redovima boraca 207.slavne viteške brigade, nasreću, nije bilo gubitaka.

Bivši ratnici, a danas veliki prijatelji, imaju zaista lijep običaj da se često druže, ali i da na svoja druženja zovu i druge. Na ovom druženju sreli smo borce – ratne vojne invalide iz Jelaha, Bobara,Tešnja i Šija. Rekoše nam tom prilikom kako su i na ovo druženje zvali i druge, što će i ubuduće činiti.

Lijepo i plemenito, nema šta. I dobar nauk drugima da to čine, pogotovo što u svojoj Općinskoj organizaciji za takvo što uvijek imaju podršku i razumijevanje.

Ramiz Brkic/Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti