14.5 C
Tešanj
Srijeda, 27 Septembra, 2023

Sa 89 godina otišla prvi put na more: Od uzbuđenja nije mogla spavati, a njena reakcija izmamit će vam suzu

Baka Marija nikada do sada nije bila na moru, no unuka je odlučila da sve promijeni i uljepša joj život.

Marija Poljak (89) iz Svete Marije do sada nikada nije imala prilike da ode na more. Ove godine su je na odlazak na more nagovorile unuka i ćerke Slavica i Nada.

One su išle s njom na more, a vozio ih je Nadin suprug Zlatko. Bile su osam dana na ostrvu Viru.

Marija je cijeli život radila, brinula se za djecu, unučad i praunučad, izrađivala korpe, radila na polju…

– Dok sam bila mlada, nisam imala mogućnosti otići na more. Bila su to drukčija vremena. Ljudi su puno radili i bavili se poljoprivredom, nije bilo ni auta i nije se išlo na more… Kasnije sam ostala udovica i nisam ni razmišljala o odlasku na more”, rekla je Marija, piše Medjimurski.hr.

Baka Marija od uzbuđenja nije mogla da spava

– Marija je dvije nedjelje prije odlaska na more bila toliko uzbuđena da nije mogla ni spavati. Brinula se kako će to biti, malo je hvatala i panika, premišljala se bi li ili ne bi išla. No, kad je došla na more, bilo joj je prelijepo! Nismo je mogli natjerati van iz vode”, rekla je njena ćerka Slavica.

– Preporučila bih i drugim starijim ženama, ako su u mogućnosti, da odu na more i uživaju”, dodala je Marija, a prenosi Oslobođenje. 

Put joj je bio malo naporan, ali sunce i more su je oduševili i pozitivno djelovali na nju.

– Drukčija je to klima, taj vazduh, ljekovita voda… Krasne plaže! Rado bih išla ponovno tamo i žao mi je što se prije nisam odvažila na takvu pustolovinu”, rekla je.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti