5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Sa Nadarevićem idemo na sud!

Smiješno je kakvi se pritisci vrše. Nismo mi krivi Iskri što je kupovala utakmice, to mi je nakon naše utakmice rekao i njihov predsjednik riječima: ‘Nadareviću, što nismo kupili nismo ni dobili’. Tu je bilo deset svjedoka. Nije u pitanju samo Iskra, iste stvari radio je i TOŠK”, kazao je u današnoj izjavi za SportSport.ba Safet Nadarević šef struke Jedinstva.

“Smiješno je kakvi se pritisci vrše. Nismo mi krivi Iskri što je kupovala utakmice, to mi je nakon naše utakmice rekao i njihov predsjednik riječima: ‘Nadareviću, što nismo kupili nismo ni dobili’. Tu je bilo deset svjedoka. Nije u pitanju samo Iskra, iste stvari radio je i TOŠK”, kazao je u današnoj izjavi za SportSport.ba Safet Nadarević šef struke Jedinstva.

Nadarević ističe da je njegov tim igrao pošteno i na takav način izborio ostanak u ligi te vjeruje da se odluka Saveza o pobjedi njegovog tima službenim rezultatom 0:3 u Travniku nad NK Travnik neće mijenjati.

Brzo su reagovali iz NK TOŠK, tačnije šef struke tog kluba Ajdin Mrguda u razgovoru za SportSport.ba najavio je sudsku tužbu protiv nekadašnjeg bh. reprezentativca.

“Iznenađeni smo izjavom Nadarevića. Međutim, to nije prvi put da nas prozivaju iz Jedinstva. To su radili i pojedini igrači NK Jedinstvo putem društvenih mreža. Bavimo se samo sobom i ništa nas drugo ne zanima. Kontaktirali smo klupskog advokata i sudskim putem ćemo to da riješimo. Nećemo ostati imuni na prozivke. Ova izjava nosi težinu, te se na TOŠK onda gleda kao na klub koji je namještao utakmice. Nedamo da nas neko kalja, da kalja naš obraz i rad”, jasan je bio Mrguda, koji je preporodio svoj tim dolaskom sa mjesta predsjednika na trenersku klupu.

U TOŠK-u se pitaju zbog čega se njihovo ime dovodi u slučaju Iskra i Jedinstva koji vode pravi medijski ‘rat’ pred sjednicu Komisije NS FBiH u ponedjeljak.

“Nakon što je Savez odlučio da tri boda dodijeli Jedinstvu mi smo se nastavili baviti sami sobom i igrom na terenu, jer smo znali da ako nastavimo onako igrati da ćemo sigurno ostati u ligi. Vjerujem da smo pomrsli račune drugima svojim ostankom u Prvoj ligi FBiH”, dodao je Mrguda.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti