16.8 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Sado Đugum osuđen na robiju zbog pjevačice Tea Tairović

Poslao joj fotografiju ženskog lica sa ozljedama kako bi je zastrašio, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri

Kantonalno tužilaštvo Livanjskog kantona u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivnju optuženika Sade Đuguma iz Tomislavgrada, zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu T.T.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja Mladen Hrstić. Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Sado Đugum se teretio da je nakon što je u 3. mjesecu 2018. godine oštećena T.T. raskinula s njim ljubavnu vezu, istoj u više navrata, putem telefona s više brojeva upućivao ozbiljne prijetnje po njezin život i tijelo i istu uznemiravao.

– Putem telefonske komunikacije joj je prethodno dana 01.03.2018. godine poslao fotografiju ženskog lica sa ozljedama kako bi istu zastrašio, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

Dana 21.04.2018. godine u Ulici Vukovarska b.b. općina Posušje, u blizini diskoteke „Gaudeamus“, ispred motela „Penava“ u kojem je te prilike odsjela T.T., nakon što je istu sa svog mobilnog telefona nazvao, rekao joj je da siđe ispred navedenog motela kako bi razgovarali i kako bi joj on predao neke njene osobne stvari, a nakon što je T.T. to odbila, ponovno joj je ozbiljno zaprijetio da će joj napraviti problem u klubu dok bude pjevala i da će je prebiti i ošišati na ćelavo, čime je počinio predmetno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ F BiH.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, prenosi crnahronika.

 

 

 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti