5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Sakrio “Golfa” kojim je usmrtio čovjeka i pobjegao. Pronađen je i uhapšen

Uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je 14. septembra u Ratkovićima kod Čelića automobilom udario biciklistu, koji je preminuo, a vozač automobila je pobjegao sa mjesta nesreće.

“Dana, 23.09.2023.godine policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Čelić, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, su radeći na prikupljanju operativnih saznanja u vezi identifikacije počinioca saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licem (od dana 14. septembra 2023.godine u naselju Ratkovići, općina Čelić), operativnim radom na terenu došli do saznanja da bi se u vezu sa krivičnim djelom Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa moglo dovesti pmv. ‘VW Golf’ koje koristi M.F., rođen 1988.godine iz Gornjeg Rahića, Brčko Distrikt BiH.

Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno vozilo na području Brčko distrikta, dok je M.F. oduzeta sloboda i isti je priveden u prostorije za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a.

Dana, 24. septembra M.F. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva TK, osumnjičeni je predat u nadlženost Tužilaštva i danas će biti ispitan, te će biti donesena naredba o provođenju istrage.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

Najnovije vijesti