16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Salihov sin iz Džemilić Planja žrtva vršnjačkog nasilja, sutra mu je potrebna podrška

Vršnjačko nasilje jedan je od gorućih problema u školama, a o tome svjedoči i najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja u Džemilić Planju, općina Tešanj  koji još jednom potvrđuje da je vršnjačko nasilje, kako tjelesno, tako i ono emocionalno, gorući problem u školama, a neprijavljivanje istoga taj ozbiljni problem čini još većim.

Našoj redakciji obratio se Salih Talo koji tvrdi, da je njegov sin koji je učenik četvrtog razreda Osnovne Škole „Rešad Kadić“, Džemilić Planje kod Tešnja, žrtva je vršnjačkog nasilja.

Kako kaže otac Salih, mjesecima mu tuku djeca sina. Prijavljivao je sve direktoru, pedagogu, policiji, socijalnoj službi ali niko ništa.

Zatim nam je kazao da je dijete  bolesno (ima aritmiju srca i astmu) već godinu dana trpi nasilje udarac u glavu, bacanje u blato, vrijedanje, čak su mu naočale slomili.

Obraćao se više puta osnovnoj školi Rešad Kadić (Dzemilic Planje) i pedagogici, direktoru ,razrednih, dobio sam odgovore koji glasi “NE ODGOVARAMO MI ZA DJECU,NIJE TO U NAŠOJ NADLEŽNOSTI.”

Policija je bila napravila izvještaj i na tome se završilo.

U ponedjeljak ujutro u 7.00 sati će očajni otac sa porodicom doći pred školu i neće otići dok se problem ne riješi. Pozvao je i roditelje ostale djece da mu daju podršku.

Svi koji imaju bilo kakve informacije o nasilju nad djetetom dužni su to prijaviti (telefonom, emailom, putem otvorene SOS linije itd.) nadležnoj Policijskoj upravu i Centru za socijalni rad

Ko je zakazao?

Povezane vijesti

Najnovije vijesti