22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Samo dvojica borčevih pionira u reprezentaciji ZD kantona?

Iako je ekipa pionira FK Borac u prošloj sezoni bio daleko najkvalitetnija ekipa u našem kantonu i bila među četiri najbolje ekipe u državi, u pionirsku reprezentaciju ZD Kantona su prošla samo dva igrača FK Borac.

Vjerovatno je selektor uvjeren kako su samo dva igrača dovoljna da ekipa uđe među četiri najbolje ekipe u državi, i shodno tom mišljenu poziva samo dva igrača iz naše ekipe.
Moje mišljenje je da je selektor trebao nagraditi ekipu i dječake koji su sa toliko hrabrosti i borbenosti uspješno predstavili njegov ali i naš ZD Kanton, i da je shodno kvalitetu i uspjehu trebao nagraditi makar još jednog ili dva igrača pozivom u kantonalnu reprezentaciju.

Nadamo se da će ova dva igrača koja su sasvim zasluženo dobili mjesto u reprezentaciji od selektora makar dobiti dovoljnu minutažu kako bi pokazali svoj talenat i svoje mogućnosti i uspješno predstaviti svoj klub i kanton.

Čestitamo momcima koji su prošli u konačni spisak selekcije kantona i želimo im puno sreće u narednim utakmicama takmičenja reprezentacija kantona, i nadamo se da će selektor naredni put malo više cijeniti trud ovih momaka i shodno njihovom talentu i uspjehu nagraditi sve one koji su zaslužili poziv u reprezentaciju.

Igrači FK Borac iz Jelaha koji su dobili poziv u reprezentaciju ZD Kantona su Husaković Edin i Salih Delić.

FKBORAC/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti