17.6 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Samo u BiH: Općina Usora obavijestila da neće izdavati rodne listove jer nema obrazaca

Općina Usora obavještava sve građane Općine i sugrađane susjednih općina – korisnike matičnog ureda Općine Usora o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih.

Općina Usora obrasce izvoda matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, koje je nadležno za izdavanje obrazaca i provođenje natječaje procedure za njihovu nabavu. Kako FMUP nema dovoljno na stanju gore pomenutog obrasca, došli smo u situaciju da ne možemo nabaviti obrasce izvoda iz matične knjige rođenih, dok ne prođe procedura javne nabave.

Molimo sve korisnike matičnog ureda Općine Usora na razumijevanje, te kako bi ublažili navedeni problem i kako bi stranke bile u mogućnosti ostvariti svoja prava u postupku za koji je potreban Izvod iz matične knjige rođenih predlažemo sljedeće: „osobe koje već posjeduju Izvod iz matične knjige rođenih, kopirati i ovjeriti, a original zadržati za sebe“.

Molimo državna tijela, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati natječaje, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, da potencijalni kandidati isti neće moći dobiti na pisarnici Općine Usora, s tim da se može izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih, kao privremena zamjena za Izvod.

U nadi da će se u što kraćem roku riješiti problem s nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, zahvaljujemo se na razumijevanju, , naveli su iz Općine Usora na svojoj službenoj stranici.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti