14.2 C
Tešanj
Četvrtak, 23 Maja, 2024

Saobraćajni kolaps na autoputu prema jugu, policija isključuje vozila već u Tarčinu

Veliki broj čitatelja javio se danas redakciji rekavši da je na dionici autoputa od Tarčina do Bradine velika gužva i da se u koloni čeka satima.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su nam poslali čitaoci, na tom dijelu autoceste je pravi saobraćajni kolaps, a pretpostavlja se da je razlog povećan intenzitet saobraćaja, budući da se veliki broj građana zaputio prema jugu povodom predstojećih prvomajskih praznika.

Iz BiHAMK-a su saopćili da zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, kolona se formira već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin, piše Klix.

“U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navode iz BiHAMK-a.

Dodali su da se sporije zbog radova tokom dana saobraća i na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

“Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju”, dodaju iz BiHAMK-a.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti