18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

SARADNJA TRENERA I RODITELJA, ZA SVAKU POHVALU

Kako smo ranije već pisali, mladi fudbaleri FK Borca, kao i dječaci iz Škole fudbala FK Borac iz Jelaha, i u zimskom periodu nastavljaju sa treninzima.

Ovo vjerovatno i nije neka vijest za neke “normalne države”, ili za veće gradove u BiH, ali uzimajući u obzir da troškove naknade trenerima, kao i za korištenje sportske dvorane neko mora platiti (ljudi zaduženi za razvoj sporta sigurno neće), i da je ovo ipak mala sredina, ovo je ipak lijepa vijest.

Želimo da pohvalimo ovaj potez roditelja i trenera, jer i jedni i drugi se maksimalno žrtvuju za ovu djecu, i njihovu ljubav prema ovom sportu.

Iako treniraju u dosta neuslovnoj školskoj sali, i u preuređenoj industrijskoj hali, djeca jedva čekaju treninge, i sa istim žarom nastavljaju tamo gdje je većina njihovih vršnjaka iz drugih klubova već stalo.

Ali da ne pomislite da su ova djeca drugačija od ostalih, jer vjerujte to su sasvim normalna, razigrana, i vesela djeca, baš kao i svi njihovi vršnjaci, ipak nešto drugo je to što ih razlikuje od ostale djece, a to je izuzetna saradnja kluba, trenera, i normalno njihovih roditelja, koji im zajedničkim radom i naporima obezbjeđuju da rade ono sto najviše vole, “igraju lopte”.

Ta saradnja i napori djece, trenera, i roditelja je prepoznat u čitavoj BiH, ali i u inostranstvu, tako da je do sada, na našu adresu, već došlo pregršt poziva na zimske turnire, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, Austriji, Italiji.

I pored sve želje da djeca odu na sve ove turnire, finansijske mogućnosti, i termini odigravanja turnira to ne dozvoljavaju, i neke turnire smo već morali odbiti, ali je velika šteta što u našoj bližoj okolini, u ostalim klubovima, ne postoji više razumjevanja i aktivnosti klubova i roditelja, jer tada bi vrlo rado proslijedili dio poziva, ili umjesto da ide jedan klub, mogli bi ići dva, ili čak tri ekipe, što bi zajedničkim organizovanjem putovanja znatno umanjilo i troškove turnira.

Ali za takvo nešto treba postojati volja, trud, i rad sa djecom, nešto čega sada nažalost nema. Nadamo se da će se ovo u buduće promijeniti, ali svakako i ako se ne promjeni, mi ćemo i dalje učiniti sve, kako bi naša djeca nastavila ovim putem.

Čestitamo roditeljima i trenerima, i želimo im još vise uspjeha u njihovom daljem radu, a svakako da je za njih najveća nagrada sto su im djeca zadovoljna, i sto uz ovaj sport izrastaju u vrijedne i odgovorne mlade ljude.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti