20.1 C
Tešanj
Srijeda, 19 Juna, 2024

Sarajevo po drugi put u Jelahu – Želje ni na mapi

U zadnjih par godina Škola fubala Borac Jelah je osvojila preko 30 turnira, te je po kvalitetu svrstana medju TOP 10 škola fudbala u BIH. Svake godine škola Boraca uzme ucesce na preko 50 turnira u BiH i Hrvatskoj gdje kroz rezulte i kvalitet daju do znanja da se u ovoj sredini radi dobro sa djecacima, sto pokazuje i ovogodisnji turnir “Ibrahim Đonlagić Ibro” gdje je se prijavilo preko 80 ekipa raznih uzrasta.

Zahvaljujući upravi i prije svega trenerima Škole fubala Borac Jelah, koji su zaslužni za kvalitet i rezultate nase skole, u subotu 01.07.2017 godine moći ćemo uživati u igrama mladih šampiona godišta 2007 i 2008 iz Sarajeva, koji su ove godine pokupili sve medalje gdje god su otišli na turnir. Dječaci trenera Vernesa Salkičevića, rođeni 2007. godine, su najbolja generacija koja će se ove godine na našem turniru zbog dominacije u svojoj kategoriji 2007, takmičiti sa 2005 godištem, najbolja selekcija 2008 ce se takmičiti sa 2007 godištem, i klinci koji se bore za prvu ekipu 2007, će igrati protiv svojih vršnjaka.
Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini kao što smo bili i prošle godine, te da će SARAJLIJE ponijeti lijepe uspomene na Jelah i turnir “Ibrahim Đonlagić Ibro”.

Posebno hvala Vernesu Salkicevicu i roditeljima generacija 2007 i 2008 koji su iako su na odmoru sa svojim klincima, odlucili se da dodju u Jelah, i da i ove godine budu nasi gosti.
Pored Sarajeva i Banjalučkog Borca klubova iz Premijer lige BiH, svoje učešće na turniru su bili potvrdili i iz Zvorničke 27, ali mališani Fudbalskog kluba Željezničar sa svojim trenerima na žalost su odustali iz ko zna kojih razloga. Svim ostalim ekipama koje su se prijavile na ovogodišnji djeciji turnir u organizaciji Školke fudbala Borac Jelah želimo dobrodoslicu u Jelah i da ponesu lijepe uspomene sa ovih prostora i steknu dosta prijatelja…

Povezane vijesti

Najnovije vijesti