10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Sarajevski ljekari uspješno obavili replantaciju ruke Marije Barić iz Novog sela

Zahvaljujući sarajevskim ljekarima ova žena, kojoj je ruku otkinula mašina za mljevenje žita, neće ostati invalid, a stručnjaci sa Univerzitetskog kliničkog centar u Sarajevu zabilježili su još jedan uspjeh kakav se može vidjeti samo na najsprestižnijim klinikama svijeta.

– Smještena je na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju UKCS-a. Operacija je trajala punih šest sati i ljekari su uspjeli da izvrše replantaciju ruke. Prema posljednjim informacijama oni su zadovoljni postoperativnim tokom – navela je Dedajić.

Prema saznanjima novinske agencije Patria (NAP) riječ je o Mariji Barić iz Novog sela kod Tešnja. Do nesreće je došlo kada je Marija htjela samljeti žito za stoku. Komšije o njoj i njenom suprugu Daliboru govore samo riječi hvale. Bave se, kažu, uzgojem bikova i jako su vrijedni.

– U Novo selo nije odavno došla tako vrijedna mlada kao što je Marija. Ona i njen suprug su jako vrijedni i pošteni. Velika tuga ih je sada snašla. Ali, eto, srećom, sve će se završiti kako treba – ispričala je za NAP jedna od komšinica Barića.

Komšije su za Patriu ispričali kako je Marija htjela samljeti žito dok se Dalibor ne vrati sa posla, a da onda zajedno mogu nastaviti sa poslom, na farmi. Nažalost, mašina je Mariji uhvatila ruku, a sve je moglo završiti i mnogo gore da u blizini nije bio Marijin djever.

– Sreća da je u blizni bio Daliborov stariji brat, koji je spasio Mariju. Inače, da on nije bio tu, mašina bi je ubila – ispičale su komšije.

Marija i Dalibor imaju dvoje maloljetne djece, sin je prije nekoliko mjeseci slavio prvi rođendan, a kćerka je krenula u prva razred, piše NAP.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti