10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Savjeti iz 1973. o momcima koje treba izbjegavati: Sportisti, lažno preplanuli, profesionalni zavodnici

Davne 1973. godine su objavljen savjeti djevojkama o tome koje momke trebaju izbjegavati kada krenu na ljetovanje.

Tekst je prenio Yugopapir, a prenosimo ga u cijelosti:

Bliži se trenutak kada ćete vi i još stotine hiljada mladića i djevojaka spakovati kofere i krenuti na ljetovanje. Bez obzira koliko ćete dana ostati, svakako želite da svi budu prijatni. Vjerovatno u potaji priželjkujete neku ljubavnu romansu.

Nema teškoća u privlačenju muškaraca dok ste mladi, opremljeni mini haljinom, maksi naočalama i preplanule kože, ali morate od početka dobro da motrite da ne privučete pogrešnu vrstu muškaraca. Samo tako uspjet ćete da ljetovanje protekne doista divno. Zato pročitajte ovih nekoliko savjeta i docnije provjerite da li su vam korisno poslužili.

Na putu tamo

Što se više budete približavali mjestu ljetovanja, sretat ćete sve više ljudi koje ćete ponovo viđati. Lako se može dogoditi da vam se još pri dolasku navrzne neki mladić, doduše ne naročito zgodan, ali očigledno željan vašeg društva.

Izbjegavajte tačno odavanje mjesta gdje ćete odsjesti ili zakazivanje sastanaka unaprijed s takvim mladićem. Ovakvo brzopotezno udvaranje je vrlo laskavo, a ukoliko ste po prirodi stidljivi i povučeni, plašit ćete se da nećete steći nikakvo poznanstvo pa će vam ovaj susret biti dobrodošao.

Međutim, ljetovanje još nije ni započelo pa ako se odmah budete vezali, može se ispostaviti da je taj mladić gnjavator koji će vas ne samo ugnjaviti već, istovremeno, svojim prisustvom spriječiti da vam neki drugi, zgodniji mladić priđe. Tako vam može čitavo ljetovanje propasti. Ukoliko prvih dana ne nađete nekog zgodnijeg, vi se uvijek možete i njemu obratiti, stoga diskretno provjerite ime prema posjetnici na koferu i zapamtite gdje će odsjesti.

U pogledu ovog tipa nema zabune – u njemu ima nečeg fizički neprivlačnog i on to zna, zbog toga spremno juriša na najzgodniju djevojku čim se pojavi, jer zna da docnije neće imati mnogo izgleda na uspjeh. Čuvajte se također isuviše zgodnih muškaraca koji mogu biti i u nekom zvaničnom svojstvu: vodiči, vozači i sl. Vidjevši njega mogu vam se šake oznojiti od uzbuđenja, ali gledajte da vam glava ostane bistra i ponavljajte u sebi: “Tako se on udvara svim djevojkama!”. Tačno!

Ako ga vidite nedjelju dana docnije, kad ste se već privikli na atmosferu ljetovanja i možda malo očvrsnuli, možete i rizikovati sastanak s njim, ali nemojte povjerovati u ono što vam bude pričao niti se suviše obavezujte. Ako putujete s grupom, izbjegavajte momka koji je najzabavniji i duša cijelog društva. Prijatno je nasmijati se, ali to lako može preći u dosadu kad budete slušali njegove viceve peti ili šesti put.

Držite se trezvenih, ali pažljivih mladića, koji vas neće mnogo zasmijavati, ali će ostati uz vas kada treba da se potegli prtljag. Zapamtite, ako njegova koža nije bijela jer se nije sunčao, imat će više razumijevanja prema vama dok budete prelazili face od crvenila kao rak pa do bronzano – mrke. Znajte da muškarci preplanuli već na početku ljetovanja mogu biti:

Sportisti – suviše razmaženi brzim osvajanjem i spremni na brze raskide

Lažno preplanuli – a ako mogu da slažu za preplanulost, mogu i za sve ostalo

Profesionalni zavodnici koji se sele od ljetovališta do ljetovališta, a nije teško pogoditi ko im plaća provod

Kad ste stigli

Zapamtite da mladić, vaš prvi susjed u hotelu, motelu, šatoru ili bilo gdje, može biti veoma prikladan kao društvo prvog dana, ali može postati i gnjavaža ako se od njega ne možete odmaći dvije nedjelje. Naročito nije poželjno da naletite na nekog pokroviteljskog tipa koji će se zatim miješati u sve vaše ljubavne pustolovine. Dok ste pridošlica – koristite svoja preimućstva.

Možete se obratiti svakom muškarcu pristojnog izgleda i zamoliti za obavještenje gdje se nalazi plaža, pošta, prodavnica suvenira i sl. (čak i ako to odlično znate!), a on će vam odgovoriti i možda vas otpratiti. Izbjegavajte pametnjakoviće koji tvrde da znaju fantastična mjesta i spremni su da vas tamo odvedu, a ona nisu obuhvaćena nijednim turističkim vodičem niti planom puta.

Na plaži

Treba izbjegavati momke koji nikad pri ruci nemaju sitninu pa vi plaćate suncobran, stolicu za ležanje i sladoled. Mladić – cicija na ljetovanju je još veći džimrija inače. Dobro motrite s kim ćete pristati da se nađete uveče. Divan, suncem opaljen mladić, idol za 90 posto žena na plaži, može se pretvoriti u vrlo dosadnog i priglupog momka.

Nemojte prenebregnuti mladića koji pola dana na plaži provodi gradeći djeci zamak od pjeska ili se toliko zanio fudbalom da ništa oko sebe ne vidi. Kad padne veče, prestat će fudbalski žar pa se može iščauriti u sasvim pristojnog i zabavnog mladića. Zato posmatrajte trening, vratite loptu ako izleti s terena, čarobno se smješkajte i čekajte!

U mraku

Mrak zahtijeva izvanrednu obazrivost. Sve ono što vam mladići kažu u mraku propustite najprije kroz gusto sito pa tek ono što ostane – povjerujte. Četvrtinu odbacite na udvaranje, četvrtinu na romantiku, četvrtinu na more i četvrtinu na pomrčinu – preostalo prihvatite kao tačno.

Ljetovanje ima svoje zakone i pravila, a jedno od njih glasi: ne primajte ništa suviše ozbiljno, a ponajmanje na osnovu doživljaja s ljetovanja graditi planove za budućnost. Pored općeg upozorenja na oprez, ima i posebnih.

Izbjegavajte čovjeka koji neće da saopći gdje je odsjeo, jer se lako može dogoditi da ga tamo čekaju žena i sitna dječica. Budite oprezni i s ljudima koji se spremno razbacuju novcem, jer nije teško zaključiti šta njime žele da kupe. Uštedite sebi razočarenje. Nemojte nikome davati svoju kućnu adresu, ali ako imate utisak da mladić misli ozbiljno, zapitajte za njegovu. Ukoliko izbjegne da vam je da, brišite ga, prenosi Klix. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti