12.4 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Sedam dana nakon nesreće kod Usore preminuo deminer

Do minske nesreće u kojoj je Selimović zadobio teške povrede došlo je na nekadašnjem poligonu bivše JNA na Putnikovom Brdu, prilikom čišćenja terena od protivpješadijskih mina

Deminer Norveške narodne pomoći Aldin Selimović (32) iz Mramora kod Tuzle, koji je 9. marta teško povrijeđen prilikom deminiranja terena na Putnikovom Brdu u Općini Usora, preminuo je u UKC-u Tuzla, potvrđeno nam je iz MUP-a ZDK-a.

– MUP TK-a nas je obavijestio da je deminer preminuo u tuzlanskoj bolnici, kazao nam je dežurni operativni MUP-a ZDK-a.

Do minske nesreće u kojoj je Selimović zadobio teške povrede došlo je na nekadašnjem poligonu bivše JNA na Putnikovom Brdu, prilikom čišćenja terena od protivpješadijskih mina.

Čišćenja tog poljoprivrednog i šumskog zemljišta od zaostalih mina vršio je deminerski tim Norveške međunarodne pomoći koji je početkom marta otpočeo sezonu deminiranja na ovom području, a istražni odbor BHMAK-a je utvrdio da je deminer nagazio na protivpješadijsku minu PROM-1 A.

Povrijeđeni deminer je odmah prevezen u dobojsku bolnicu “Sveti Apostol Luka”. Zbog teških povreda amputirane su mu obje noge, tačnije lijeva natkoljenica i desna potkoljenica, nakon čega je iz Doboja prebačen u tuzlanski UKC.

Oslobođenje.ba

Povezane vijesti:
Teško povrijeđen deminer na području općine Usora
Supruga prijavila nestanak muža, on poginuo od mine

Povezane vijesti

Najnovije vijesti