16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Senad Šaranović i Fahir Pašić iz PU Tešanj – najbolja saobraćajna patrola u BiH

Na svečanoj ceremoniji „Izbora automobila godine“, koja je održana u Sarajevu, a u sklopu akcije “Sigurnost na cestama” koju Auto Media Group realizira u saradnji sa Ministarstvom Komunikacija i transporta BiH, proglašena je i najbolja saobraćajna patrola u Bosni i Hercegovini.
Policijski službenici Senad Šaranović i Fahir Pašić u posnjednje tri godine ocjenjivani najvećim ocjenama, a u 2014. godini ostvarili su najbolje rezultate rada u Policijskoj stanici Tešanj.
Prilikom obavljanja kontrole učesnika u saobraćaju Šaranović i Pašić naročito su se istakli u evidentiranju nedostataka na lokalnim, regionalnim i magistralnim putevima, a od strane Javnog preduzeća ceste FBiH su dobili pohvalu. Postupajući po projektu „Rad policije u zajednici“, te preduzimajući preventivne aktivnosti na bezbjednost učesnika u saobraćaju ostvarili su dobru saradnju sa predstavnicima svih škola, auto škola, kao i drugih institucija od značaja za bezbijednost saobraćaja.
Ova Policijska patrola prva je u Bosni i Hercegovini od policijskih agencija počela sa primjenom Zakona o zaštiti znaka Crvenog krsta. Navedeni službenici su svojim zalaganjem, prijedlozima i sugestijama u značajnoj mjeri pomogli i drugima organima, kako bi se moglo početi sa primjenom navedenog zakona.
Radeći redovne poslove i zadatka u prethodnom periodu izvršili su lociranje i lišili slodode lice sa potjernice sa ukradenim vozilom na području Dervente, a daljim radom u saradnji sa MUP RS-a, utvrđeno da je navedeno lice izvršilo krađu 5 motornih vozila i oko 40 krivičnih djela krađe na području Republike Srpske.
Prilikom redovne kontrole saobraćaja evidentirali su više krivičnih djela krivotvorenja isprava – registarskih tablica, zelenih kartona i saobraćajnih dozvola.
U sklopu planskih aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju Pašić i Šaranović su od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja privremeno oduzeli 11 motornih vozila, čime su u značajnom mjeri podigli bezbjednost učesnika u saobraćaju na području općine Tešanj i ZE-DO Kantona.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti