13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Serijski lopov iz BiH ostavio svoj DNK u čak 47 slučajeva provale

Pripadnici policije iz Bona priveli su osumnjičenog serijskog provalnika, državljanina Bosne i Hercegovine (66) koji je na čak 47 lokacija, koje su istraživane kao mjesto zločina, ostavio svoj DNK.

Policija godinama traga za njim

Uglavnom, svih 47 slučajeva su provalne krađe, a policija već godinama traga za njim. Međutim, danas im se posrećilo jer su tokom rutinske saobraćajne kontrole u autombilu pronašli alat za obijanje.

Detaljnom provjerom utvrđeno je da je to čovjek za kojim već dugo tragaju.

Problem je bio što on nije nastanjen u Njemačkoj, već je od 2015. godine povremeno dolazio u Njemačku, samo da bi izvršio krađe, a zatim bi se odmah vratio u BiH.

Zajednička DNK

Kako stoji u policijskom saopštenju, 37 provala se desilo na području koje pokriva bonska policija, dok su preostale krađe izvršene u drugim regionima. Svim ovim provalnim krađama zajednička je DNK. Tek nakon što je bonsko javno tužilaštvo izdalo nalog, njemu je uzet uzorak DNK.

S njim je tokom privođenja u automobilu bio i njegov 32-godišnji sin, ali on je pušten na slobodu jer policija nema nikakvih dokaza protiv njega, prenose Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti