13.5 C
Tešanj
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Šesto kolo Prve lige FBiH – grupa “Sjever”: Naši rukometaši odigrali neriješeno.

Jučer (srijeda, 08.11.2017. godine), u okviru 6. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj je, kao domaćin, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj,  odmjerio snage sa rukometašima iz Žepča.

Stari rukometni rivali, međusobno dobro poznate ekipe, što je već samo po sebi nagovještavalo dobru predstavu, u što se uvjerila i malobrojna publika, koja je u našoj dvorani imala priliku pogledati jednu pravu triler utakmicu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i furiozno krenuli sa realizacijom svojih napada pa je i rezultat prvog poluvremena je glasio 11:14 za goste. I u nastavku utakmice gosti su djelovali spremnije i sa većim žarom organizovali svoje akcije. U 42. minuti rezultat je glasio 13:22 za goste i već se činilo da ekipa “Žepča” nosi kući sva tri boda.

Međutim, u nastavku, domaća ekipa preuzima inicijativu te sigurnim odbranama golmana Bajovica i brzim realizacijama kontri te jakom igrom u odbrani tope prednost gostiju. Doslovno u posljednjim sekundama utakmice, nakon prekršaja gostiju, domaća ekipa prekrasnim golom Klisa poravnava rezultat za konačnih 27:27.

Gosti su zaista prokockali pobjedu jer su na momente imali i 9 golova prednosti.

U redovima domaćina, pored golmana Bajovića, istakli su se Omahić i Martinović sa po 6, te Isaković sa 5 pogodaka, dok je kod gostiju iz Žepča izvanredni Jukić postigao 12 pogodaka, Malbašić je postigao 5, dok je golman Ćoruša još jednom pokazao da je vrstan čuvar mreže.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti