19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

ŠFK BORAC: Dupla kruna u Modriči

U nedjelju 27.12.2015 godine ŠF BORAC Jelah nastupila je na turniru u Modriči za generacije 2006 i 2007 godište, u organizaciji ŠF “Tango” Modriča.

Ekipa ŠF BORAC Jelah nastupila je sa tri ekipe: 2006, 2007 i 2008. Učešće na turniru su uzele 24 ekipe iz Gradačca, Bijeljine, Živinica, Modriče, Jakeša, Maglaja, Doboja i Jelaha.
Autobusom i automobilima, roditelji i mališani, u ranim jutarnjim satima uputili
su se za Modriču. Prelijepa sportska dvorana u Modriči bila je dom na stotine velikih nogometnih talenata naše zemlje.

Vitezovi Jelaha, sve tri selekcije prošle su grupnu fazu takmičenja te se plasirali u daljnji krug takmičenja. Naša najmladja ekipa, koja je bila sastavljena od igrača 2008 i 2009 godišta, nije uspjela proći u polufinale turnira, nakon što su poraženi od ekipe NK “Zvijezda” Gradačac nakon izvodjenja penala, iako su do pred sam kraj vodili 1-0 golom Alena Mehičića. Ovo je potvrda da se ne moramo sikirati ni za naredne generacije koje nam dolaze, jer su iako i 2 godine mladji uspjeli doci do 8 najboljih.

Lijepa priča naše škole se nastavlja, jer generacije 2006 i 2007 prolaze u finale turnira gdje su se sastali sa ekipama ” Sloga” Doboj. Prva finalna utakmica 2007 godišta završena je 0-0, ali su Jelašani na čelu sa trenerom Hadžanom koji je vješto odabrao izvođače penala, bili bolji, te su tako Vitezovi Jelaha osvojili drugu titulu.
A onda finale u kojem su se sastale generacije 2006, utakmica u kojoj je šampionska generacija ekipe “Sloge”, koja do sada ima 18 medalja na svim takmičenja sastala se sa našim ljepotanima.

Ovo je bio drugi turnir za našu generaciju 2006. Na krilima Subašića, Ćostovića, Huskića, Selimanovića, Čolića, Travančića, Fetibegovića, Ogrića i Odobašića započelo je prvo finale za ove momke. Odlična igra sa zadacima koje su dobili od trenera Dropca, borbenost i zalaganje krunisani su vodstvom, Ćostović vješto uzima loptu u svoju noge i postiže pogodak za 1-0.

Nastavljena je igra bez većih šansi i za jednu i drugu ekipu, a onda pred sam kraj sudija svira faul i iz slobodnog udarca Dobojlije dolaze do rezultata 1-1. A onda penali, golovi Subašića i Ćostoviča i historijsko slavlje za novu šamionsku generaciju, šampionske ŠF BORAC JELAH. Kakav dan za Jelašane, kakav dan za roditelje koji su čitavo vrijeme bodrili sve tri generacije naših mališana. Grla i dlanovi nisu se štedjeli da se bodre šampioni iz “malog” mjesta Jelaha, za koje su jučer čuli od Gradačca do Jelaha.

Na kraju da kažemo da smo pored prvih mjesta generacija 2006 i 2007, imali
najbolje golmane: Tarik Hadžan i Jasmin Travnačić.
Najbolji igrač turnira 2006 bio je naš Ajdin Ćostović.

S peharima, zlatnim medaljama, punim srcima i ko zna već čime još, karavana sa puta iz Modriče vratila se sinoć oko 21:00 sat gdje su na trgu u Jelahu šamionski dočekani, te im je bio priredjen vatromet.

Izvor: Antena Radio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti