21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

SIPA uhitila Almira Merdića koji je prema navodima MUP-a RS sudjelovao u napadu na Vučića

SIPA je u utorak ujutro u Jelahu kod Tešnja uhitila Almira Merdića, koji je prema navodima MUP-a RS sa još nekoliko osoba sudjelovao u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. srpnja u Potočarima, tijekom obilježavanja 20. godišnjice od stradanja u Srebrenici.

Osim Almira Merdića, iz policijske stanice u Jelahu navodno su u SIPA-ine automobile prebačene još dvije uhićene osobe, prenose Nezavisne novine Agenciju Patria.

Srpski mediji, pozivajući se na obavještajne izvore, ranije su Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.
Demantirao umješanost

Merdić je prošli tjedan demantirao bilo kakvu povezanost sa incidentom u Potočarima. Priznao je da se u vrijeme napada na Vučića nalazio nekoliko metara dalje od premijera, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može vidjeti kako nije sudjelovao u incidentu.

Zanimljivo je da je SIPA Merdića i ostale privela tek deset dana nakon incidenta, iako su njihove fotografije objavljena već sljedećeg dana, a Merdić i drugi policiji su dostupni od prvog dana, pišu Nezavisne novine.

Prema informacijama koje nam je dostavila familija privedenog trojca iz Jelaha, SIPA ih je nakon informativnog razgovora pustila kući i trenutačno su u povratku!

Merdić je u kratkom telefonskom razgovoru za Patriju potvrdio da je nakon petosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH pušten na slobodu.

– Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi rekli ništa. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam vidio taj dan u Srebrenici – rekao je Merdić.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti