28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Snježne padavine usporile saobraćaj na području Tešnja

Prema informacijama koje pristižu sa terena ovog jutra većina vozača se suočila sa problemom snijega i leda na putevima općine Tešanj.

Snijeg koji je padao tokom noći i niske temperature zraka uslovili su izuzetno klizav kolovoz te vozače pozivamo na dodatan oprez..

Par fotografijama koje su poslali čitatelji ukazuje na formiranje kolona i gužvu u saobraćaju.

Podsjećamo da su ugovori za održavanje puteva potpisani u oktobru i u ove namjene Općina Tešanj je izdvojila više od 500 hiljada maraka.

IZ BIHAMK-a je saopćeno da zbog novih snježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile centralne, zapadne i jugozapadne krajeve usporeno je saobraćanje zbog snijega na kolovozu. Posebno je otežano na dionicama preko prevoja. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Putne službe su na terenu, tako da u vrijeme čišćenja, posebno na dionicama preko prevoja, može doći do kraćih obustava za teretna vozila. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Nadamo se da će uskoro doći do normalizacije stanja na putevima na području cijele općine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti