21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Šokantni detalji novog femicida: Bećirović ranije osuđivan za nasilje nad suprugom, proganjao je poslije razvoda…

Šokantan slučaj novog femicida u Sarajevu potresa je državu, a sad se pojavljuju informacije o pozadini cijelog slučaja.

Naime, sinoć je uhapšen Anel Bećirović za ubistvo svoje bivše supruge E. M.. On je nju upucao u ulici Bosanska, te se s maloljetnim djetetom uputio u stan u ulici Aleja lipa.

Tu se zabarikadirao, naoružan s djetetom, a policija je opkolila stan. S obzirom da je Bećirović bio psihički rastrojen na lice mjesta stigao je i pregovarač koji je duže vrijeme ubjeđivao Bećirovića da se preda, nakon čega je u hapšen.

Trenutno se očekuje njegovo saslušanje, a advokat Omar Mehmedbašić za Raport je ispričao neke detalje koji su prethodili ovom brutalnom ubistvu. Obzirom da je Bećirovićev branilac, iznio je prilično romantiziranu priču, te je sve okarakterisao kao “emotivnu dramu s tragičnim krajem”.

Mehmedbašić kaže da je razgovarao sa svojim klijentom koji je bio u šoku nakon svega.

“On je ranije bio osuđivan za porodično nasilje nad njom i tu ga ja zastupam”, naveo je Mehmedbašić. On ističe kako problemi između Bećirovića i E. M. traju već duže vrijeme, tačnije – on nije mogao prihvatiti da ga je napustila.

“To je jedna emotivna drama koja se loše završila, a koja je počela davno. On se pokušao približavati njoj, teško mu je pao rastanak. Ona nije dala da viđa dijete. Stalni su tu nesporazumi bili koji su kulminirali”, navodi Mehmedbašić.

S obzirom da je dijete bilo dio ove tragedije, Mehmedbašić kaže da je njega preuzeo Centar za socijalni rad.

“Uvijek u ovakvim slučajevima, dođe Centar za socijalni rad i prebace dijete u Centar za napuštenu djecu. Onda će ići procjena šta će biti s njim”, naveo je advokat. On je dodao kako Bećirović nema psihičkih problema.

“Ljubav isto može da stvori neke emocionalne probleme koji mogu da ga dovedu do takvog stanja”.

Osim slučaja nasilja, protiv Bećirovića se vodi još jedan postupak, vezano za drogu – marihuanu.

“On ne spada u krimogene osobe, on je samo posjedovao komadić toga”, zaključio je Mehmedbašić.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti