27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Sportski vikend na Šibovima – pet utakmica pet derbija

Vikend koji je pred nama nam donosi čak pet utakmica naših takmičarskih ekipa koje će se odigrati na stadionu Šibovi u Jelahu, a ono što je interesantno je da su svih ovih pet utakmica ujedno i pet lokalnih derbija ekipe Borca sa ekipama Usore, TOŠK-a i Pobjede.

Prve utakmice će se igrati u subotu u 10.00 i 11.00 sati, a igrat će Predpioniri i Pioniri Borca koji će na Šibovima ugostiti ekipu TOŠK-a iz Tešnja.
Biće ovo dvije odlične utakmice, a kako se radi o prvom kolu bilo bi odlično da naše ekipe upišu i prve pobjede.

Svakako da svi oni koji imaju vremena u subotu u 10.00 i 11.00  sati dođu na Šibove i pogledaju podmlađene ekipe predpionira i pionira koji će dati sve od sebe da slave u subotnjem derbiju.
U predpionirskoj ekipi imamo mnogo novih dječaka 2001. godišta i mlađih kojima će ovo biti prva takmičarska utakmica, i sigurno će imati veliku tremu ali i veliku želju da pobijede u ovom susretu.

Odmah poslije predpionira na stadion će izaći pionirske selekcije, u kojima takođe ima veliki broj novih mlađih dječaka.
Kostur ekipe čine 7-8 dječaka 1999. godišta koji su za pionire upisali nastupe i prošle sezone, dok su im se od ove sezone priključili dječaci 2000. godište, i njima će kud i kamo biti teže da se naviknu na starije protivnike i zahtjevnije utakmice, ali se nadamo da će im njihovi stariji saigrači pružiti maksimalnu podršku kako bi ovaj period privikavanja što uspješnije prebrodili, a svakako se nadamo da će u subotu ova ekipa upisati svoju prvu pobjedu u novoj sezoni.

Istog dana (subota) u 16.30 sati, takođe na Šibovima utakmicu trećeg kola Druge lige Centar igra i seniorska ekipa Borca koja će u lokalnom derbiju ugostiti ekipu Usore.
Seniori su nakon prva dva kola imali 100% učinak, u obje utakmice su upisali pobjede sa zastrašujućom gol razlikom od 10:2, i znamo da će i u subotu dati sve od sebe kako bi pobjedili, i da neće dozvoliti da im gubitak bodova kod kuće ugrozi prvu poziciju koju zauzimaju ispred ekipe Goražda.
Ono što je takođe sigurno je i da će mnoge ekipe pa tako i Usora kao po pravilu najviše “zapeti” protiv Borca, jer se na Šibovima uvijek može igrati bez nekog velikog pritiska, a kako je i lokalni derbi vjerujemo da će ovo biti odlična utakmica sa puno prilika i nadamo se puno golova (normalno više u mreži golamana Usore), i imamo puno povjerenje u naše igrače kada kažu da u subotu ekipa Usore neće ugroziti Borčevu pobjedu, i da iz Jelaha neće odnijeti ni jedan bod.
Inače, seniori iako prvi, ni u jednoj narednoj utakmici neće imati lagan posao, niti smiju potcijeniti svoje naredne protivnike jer im za leđima puše ekipa Goražda koja ima isti broj bodova ali lošiju gol razliku od naših momaka, i ukoliko naši momci žele da budu jesenji prvaci lige moraju u svakoj utakimici pružiti maksimum a pogotovo u ovim prvim kolima, jer svjedoci smo da su bodovi iz prvih kola i najvažniji bodovi.

Pozivamo naše vjerne navijače da u subotu i u 16.30 sati budu na Šibovima i uz sportsko navijanje pomognu našim momcima da nastave ovaj furiozni početak sezone 2013/2014.

Narednog dana (nedjelja) u 11.00 i 13.00 sati na Šibove će izaći kadetske i juniorske ekipe FK Borac i NK Pobjeda iz Tešanjke.
Još jedna utakmica i još jedan lokalni derbi, i ponovo naglašavamo kako će i ove dvije utakmice biti prepune borbe, želje za pobjedom, i vjerujemo pravih sportskih poteza sa obje strane.
Inače utakmica kadeta za navijače Borca je interesantna zbog toga što se u ovoj kadetskoj ekipi nalazi dobar broj igrača iz prošlogodišnjih pionira, i ova utakmica će nam najbolje pokazati koliko su se uigrali sa novim saigračima, i koliko će njihovo prošlosezonsko iskustvo imati uticaja na njihovu igru.
Poslije kadeta slijedi utakmica juniora, i znamo da je ekipa Pobjede imala malih problema oko sastavljanja juniorske ekipe, ali ukoliko u nedjelju izađu na Šibove dočekaće ih naši juniori koji će nakon ispadanja u KUP takmičenju imate dosta razloga da dokažu ono u šta svi vjerujemo, a to je da su juniori FK Borac iz Jelaha jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi.

Takođe i na ove dvije nedjeljne utakmice pozivamo naše navijače da dođu na Šibove i pomognu našim budućim prvotimcima da upišu prve pobjede u novoj sezoni, a svim našim ekipama želimo uspješan sportski vikend i da iz pet utakmica upišemo 15 bodova.

Jedina naša takmičarska ekipa koja ovaj vikend neće upisati svoj nastup je ŽFK Borac, ali već naredne subote (07.09.) u 14.00 sati moći ćemo prisustvovati istorijskoj prvoj takmičarskoj utakmici ženskog fudbalskog kluba Borac iz Jelaha.
Naše djevojke prvu utakmicu igraju protiv možda i najjače ekipe u našoj ligi, ekipe Fortuna iz Živinica, i trebaće im naksimalna podrška naših navijača kako bi pokušale da u svojoj prvoj utakmici upišu i prve bodove.

FKBorac/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti