5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Sportski vikend u Jelahu,Tešnju i Tešanjci.

Veliki i neizvjestan sportski vikend očekuje ekipe iz Tešnja, Jelaha i Tešanjke u fudbalu, košarci, rukometu i još nekim sportovima.

U II ligi Centar,zanimljivi susreti se očekuju u Brezi izmedju Rudara i TOŠK-a, Zavidovićima(Krivaja-Usora), Jelahu(Borac-Radnik), Visokom(Bosna-Ilijaš) i Goraždu sa Natronom.
Ekipa iz Tešnja očekuje nove bodove što bi im dalo realne izglede za šampionsku trku sa Bosnom, Goraždom i Borcem, kako sada stvari stoje jedinim pravim rivalima .Zanimljivo je da sve tri navedene ekipe u nastavku prvenstva gostuju u Tešnju.
Pobjeda očekuje sigurne bodove protiv Mladosti, Hrid protiv Azota, a Famos je bilži pobjedi u Olovu, iako Stupčanica nema alternative za spas iz opasne zone.
Kamere Smart TV su u 15 sati na stadionu Borca u Jelahu, a 4 sata kasnije na rukometnom spektaklu u Tešnju, gdje igraju Bosna TS-Lukavac.Tešnjaci obećavaju dobru igru i nove bodove.
Teško gostovanje očekuje i Košarkaše Gradine iz Tešnja,koji gostuju kod Odžaka, prije dva kola skunuli su skalp vodećoj ekipi Promo D.Vakufa.Moguća su sva tri ishoda.
Uz navedene ekipe dosta posla i zanimljivih nadmetanja očekuje i mlade fudbalere TOŠK-a, Borca, Pobjede, Ragby kluba TRK, mlade košarkaše Gradine i rukometaše Bosne TS, fudbalerke Borca iz Jelaha…
O svim vikend susretima gledaoce SMART TV očekuju bogati izvješataji u emisiji SPORTAL, kolege Halida Fejzića.Emisija se emituje u utorak od 21 sat ,a iza toga slijedi rukomet.
U ponedjeljak od 21 sat snimak utakmice Borac-Radnik…

Senad Durkalić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti