13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Srednjoškolci iz ZDK održali sastanak s ministrom

Tokom 15.12.2015. godine u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK održan je sastanak između predstavnika Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona i ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensura Sinanovića i Slađana Matkovića stručnog savjetnika za srednje obrazovanje i odgoj.

Sastanak je simbolično nazvan ”Kafa sa Ministrom” i prisutni su razgovarali raznim pitanjima srednjoškolaca. Ministar je obrazložio rad i mogućnosti Ministarstva i njegove nadležne sektore. Savjetovao je i predložio srednjoškolcima kako da ostvare svoja prava, poštivanjem svojih obaveza.

– Također, svi mladi su pozvani na učešće u stvaranju Strategije za mlade Zeničko-dobojskog kantona koja počinje od januara naredne godine. Ono što srednjoškolce našeg kantona posebno raduje jeste dogovor o daljnjoj saradnji između ova dva tijela kao i organizovanje zajedničkih projekata za koje ne sumnjamo da će biti na vrhunskom nivou.
Ovaj sastanak predstavlja veliki korak za srednjoškolce i nastavak poboljšanja njihovog položaja na kojem Mreža radi već godinama, istakla je Ajša Luković, predsjednica Mreže Vijeća učenika ZDK.

– Srednjoškolci Zeničko-dobojskog kantona su jako zadovoljni ”Kafom sa Ministrom” i dalje očekuju dobru saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, kazali su iz rukovodstva Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti