25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Starac iz Tešnja umro od moždanog udara

Osamdesetdvogodišnji starac iz tešanjskog naselja Bukva, koji je preminuo usljed moždanog udara, zvanično je i prva preminula osoba u Zeničko-dobojskom kantonu koja je bila zaražena korona virusom, potvrdio je za Amir Dujsić, direktor Doma zdravlja u Tešnju.

“Muškarac je preminuo u svom domu, usljed moždanog udara, ali je imao i maligno oboljenje. On se nije se javljao u zdravstvenu ustanovu zbog infekcije Covid-19, ali je nakon smrti, u subotu, uzet nalaz i na korona virus. Testiran je na korona virus jer je taj dan sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu stigao pozitivan nalaz na korona virus za njegovog sina”, ističe Dujsić.

Tešanj je trenutno najveće žarište koronavirusa u BiH, u kojem je ukupno registrirano 103 zaraženih, od kojih su neki već izliječeni, ali je 40-ak osoba, koje su zaražene iz klastera iz preduzeća Koža-komerc, odbilo hospitalizaciju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U tom gradu sutra će biti održana i sjednica Kriznog štaba civilne zaštite, na kojoj će biti donesena odluka na koji način da se te osobe smjeste u zdravstvenu ustanovu te da se izoluju i onemoguće da prenose virus u zajednici.

Nezavisne novine

Povezane vijesti

Najnovije vijesti