28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Stipo iz Usore je gledajući reportažu o beskućnicama pronašao davno izgubljenu sestru

Gledajući reportažu o beskućnicama koji u strašnim uvjetima žive u predgrađu Beograda Stipo Jeleč prepoznao je svoju davno izgubljenu sestru. Javio se redakciji emisije “Provjereno” i s reporterkom Majom Medaković krenuo u potragu koju je čekao duge 34 godine. Odrastao je uz tajnu o kojoj u njegovoj obitelji nitko nije pričao.

Njegov otac dobio je još jednu kćer i nikad nije govorio o tome, a Stipo je to saznao od druge djece. Otac je, kaže Stipo, bio autoritet, netko koga se bezuvjetno poštuje i ne propituje. Susret o kojem je sanjao cijelo djetinjstvo dogodio se jednog sparnog popodneva krajem srpnja 1984., kad ju je u selu vidio, prišao joj i upitao je za ime.

Od tad su se vidjeli možda još jednom ili dva puta. On je otišao u Sloveniju, dok je Dragicu život odveo u Beograd.

 – Sve te godine pokušao sam nekako saznati što je s njima, jesu li živi, gdje žive, kako žive… Raspitivao sam se, ali nikad nisam mogao dobiti nikakav odgovor – rekao je Stipo pred kamerama “Provjerenog”. Sve dok je nije primijetio u reportaži o majci i kćeri koje žive u groznim uvjetima, bez kupaonice i vode na kraju grada, u hrđavom vagonu trolejbusa. Želja da vidi svoju sestru konačno se ispunjava.

– Jedva čekam taj trenutak da je mogu zagrliti, da joj kažem gdje si sestro, poslije toliko godina – rekao je Stipo vozeći se prema svojoj davno izgubljenoj sestri. Ono što je tolike godine čekao dogodilo se pred kamerama “Provjerenog”. Puno je toga za nadoknaditi za brata i sestru. Dijele istog oca, ali od života su dobili sasvim različite karte. Stipo je već u dobi od 21 godine sebi sagradio kuću, a ona posljednja tri desetljeća svojim domom naziva stari trolejbus iznutra zazidan ciglama. Nova TV

– Ne mogu doći sebi. Kako jednostavno preživjeti u ovim uvjetima? Kako ljudi uspijevaju preživjeti? To je meni neshvatljivo – rekao je Stipo nakon što je uživo vidio u kakvim uvjetima žive Dragica i njezina majka. Sreću zbog pronalaska sestre zamijenili su briga i tjeskoba, osjećaj nemoći. Uživo je, kaže, i gore i teže od onoga što je vidio na televiziji.

https://www.facebook.com/401163053316928/posts/1910299185736633/?sfnsn=mo&s=1497044214&w=y

Povezane vijesti

Najnovije vijesti