27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Strašna priča iz tešanjskog rodilišta: Majka se sama porodila

Redakciji portala Crna-Hronika javila se majka koja se nedavno porodila u Tešanjskoj bolnici. Komplikacije su nastale zbog testiranja na koronavirus. Mladoj majci nisu dali ni ući u bolnicu iako je imala bolove.

Ovo je priča majke čiji je identitet poznat redakciji portala.

“E ovako počela moja tužna priča. Dana 29.04.2020. trudovi su mi počeli u 12:00h. Naravno nisam htijela odmah ići kad znam kako izgleda sve. Testirali su me na koronavirus prije na dva dana, kažu da imam nalaz zbog poroda. Nisu me zvali da mi očitaju nalaz, nisu mi ga ni dali i tu nastaju svi moji problemi.

Učestali bolovi, odem u bolnicu u 22:00h i dočeka me zaštitar. Naravno ne smijem ući iako svako 5 minuta bolove imam. Sjela sam na stolicu. Suprug je bio sa mnom, držao me za ruku i masirao mi leđa. Bilo je hladno, tresla sam se. Dolazi jedna sestrica pita za test na koronu. Kažem da sam radila test ali me niko nije zvao da mi kaže šta je s njim. Ona mi odbija ulaz u bolnicu bez korona testa. Pokazala sam joj i rekla da se porađam ali njoj to ništa nije značilo. Onda je došla još jedna sestrica, kojoj sam tražila samo da me uvedu u hodnik bolnice kako mi ne bi bilo hladno što su odbile. Ni u hodnik mi nisu dali da uđem iako sam uredno imala masku i rukavice.

Šutila sam i trpila koliko sam mogla. Al više ni je ponestalo i snage i strpljena. Muž je ušao i rekao: Ako ćete ovako patiti moju ženu, dajte nam papire idemo u Zenicu! Naravno, odmah su se pravile kao da nije do njih, da su im tako naredili.

Nakon nekog vremena, došla je doktorica i odvela me u sobu. U 23:10h sestrica me pripremila i ostavila na stolu. Zamolila sam je da me ne ostavlja samu jer naponi su krenuli. A ona meni kaže da su to lažni naponi, te da ide nešto pojesti..

Molila sam je ko Boga da ne ide, ali džaba otišla je. Naponi dolaze, ja sam iscrpljena nemam snage da izguram svoje dijete na svijet. Hladno mi je, povraća mi se. Ne osjećam ni ruke ni jezik ni usne. Ostavili su me samu do 2:30h ujutru. Zvala sam ih, dozivala niko ni da dođe ni da pomogne. Nakon 3 napona izađe moja curica! Tad sam vrisnula i tad je i došla doktorica!

Prva rečenica je bila: „Vidi, rodila je! Dajte makaze, stipaljku za pupak!“

To im je bio sam posao. Da prerežu vrpcu i okupaju dijete. Ostalo sam uradila sama. Porodila sam se sama!

Premjestili me u sobu nakon 2 sata. Dijete stavili kraj mene i snađi se kako ćeš dalje. Posteljinu sam sama mjenjala. Ustajala sam sama, hranila dijete bez pomoći bilo koga!

Ako ti ko šta donese, to ostave na stolu i izađu! Opet kažem hvala Allahu dragom na tolikoj snazi što sam obavila njihov posao. Puštena sam nakon 24h zbog pandemije. Moje je iskustvo jako loše s njima.

Crna-hronika.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti