Stravična nesreća u Makljenovcu

Stravična nesreća u Makljenovcu

802
0
PODIJELI

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj – Sarajevo u mjestu Makljenovac, u kojoj su učestvovali ford fiesta (818-A-853) i kamion mercedes (644-M-544), kojim je upravljao P. I. (1981), poginuo je vozač fieste Sejdo Delić (1959) iz Mravića (Doboj-Jug).

Nesreća se dogodila na prilazu mostu preko Usore nakon što je na kamionu pukao spoj (ruda) sa prikolicom, natovarenom trupcima. Nakon toga je na fiestu pao trupac i nagnječio vozilo, a prikolica se prevrnula. U momentu prevrtanja prikolice iz suprotnog pravca je dolazila fiesta. Trupci balvana su pali na fiestu i prignječili Delića koji je intervencijom dežurne hitne službe sanitetskim vozilom prevezen do Javne zdravstvene ustanove Poliklinika Doboj Jug, u kojoj je usljed težine povreda podlegao.

Saobraćaj se iz pravca Tešnja i Maglaja prema Doboju usmjeravao nekoliko sati alternativnim pravcem (regionalni put Maglaj – Doboj) preko mosta na rijeci Bosni u Mravićima. Mjesto nesreće obezbjeđivala je saobraćajna policija Stanice javne bezbjednosti Doboj, a istragu vodi Okružno tužilaštvo u Doboju.

Jelah.info/Oslobođenje

NEMA KOMENTARA