Student dovezao drogu iz Austrije

Student dovezao drogu iz Austrije

167
0
PODIJELI

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su kod Tešnja uhapsili Mirzu B. (29) iz Visokog, u čijem je automobilu Citroen C5  pronađeno više od 2,5 kilograma droge, a najvjerovatnije se radi o spidu.

Student treće godine fakulteta u Zenici Mirza B. dovezao je u BiH drogu iz Austrije. Pripadnici FUP-a su, nakon saznanja da osoba iz BiH prevozi drogu, pratili studenta od mometa kada je prešao granicu BiH da bi ga zaustavili u Šijama i pretresli.

Nakon saslušanja u prostorijama FUP-a u Sarajevu, Mirza B. prevezen je u Zenicu.

Tužilac Zeničko-dobojskog kantona Boro Milešić potvrdio nam je jučer da će, nakon saslušanja osumnjičenog, podnijeti nadležnom sudu zahtjev za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Mirza B. saslušan je u prostorijama FUP-a u prisustvu advokata Omara Mehmedbašića, koji ga je zastupao po službenoj dužnosti. Njegov klijent negirao je da ima ikakve veze sa pronađenom drogom.

– Moj branjenik je u policiji izjavio da je preko interneta upoznao djevojku Irmu, koja ga je pozvala u Austriju. Automobil Citroen iznajmio je u BiH radi odlaska kod nje. On je kazao da je ona, bez njegovog znanja, ubacila spid u gepek automobila – kazao nam je advokat Mehmedbašić.

Dnevni Avaz/Jelah.info

NEMA KOMENTARA