1.2 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023

Susret načelnika općina otvorio prostor za suradnju

Poznato je da je u svim sredinama sve veći problem zagrijavanje prostora, stambenih i privrednih objekata, posebice u zimskom razdoblju. Na jednoj strani neke lokalne zajednice na primjer poput Doboja raspolažu sa viškovima toplinske energije iz gradske toplane, dok se na drugoj strani javlja problem nedostatka ovih kapaciteta, tako da su građani prinuđeni da grade kućne mini kotlovnice što povećava troškove po kućne budžete, ali i znatno zagađuje okoliš.

Tim povodom jučer je u općini Doboj Jug održan prvi u nizu od planiranih sastanaka posvećenih unapređenju međusobne suradnje općina/opština Doboj, Doboj Jug, Doboj Istok, Tešanj i Usora.
Središnje pitanje o kojima se jučer razgovaralo na sastanku načelnika općina/opštine Obrena Petrovića, Fuada Šišića, Ante Čička i domaćina sastanka Dažvida Aličića su toplifikacija ovih općina i sportska suradnja u svezi održavanja većih sportskih manifestacija kao što su organizacija Europe Cup, BiH 2012 u Tešnju, te predstojećeg rukometnog TV turnira šampiona Doboj 2012, kao isvih drugih većih sportskih manifestacija u ovim općinama.

Nakon prethodnih preliminirnih razgovora između predstavnika ovih općina, Gradska Toplana Doboj uputila je tijekom marta mjeseca Pismo namjere kojim, na temelju svojih analiza i planova budućega razvoja, inicira proširenje toplifikacione mreže iz Toplane u Pridjelu do naselja u općinama Doboj Jug, Usora i Tešanj.

Nakon diskusija nazočnii načelnici su dogovorili da se bar jedanput mjesečno sastaju i otvoreno razgovaraju o svim pitanjima.
Načelnik općine Doboj gosp. Obren Petrović izrazio je spremnost da općina Doboj, odnosno “Toplana Doboj” izgrade u svojoj režiji toplovod do “HIFE” na Karušama i stadiona NK “Proleter” u Makljenovcu.

Naredni susret je zakazan u općini Tešanj krajem juna, a potom u općini Usora, tijekom mjeseca jula.
Načelnik općine Tešanj Fuad Šišić će do tada pripremi Memorandum suradnje na kulturnoj, sportskoj i infrastrukturnoj suradnji svih pet općina (uključujući i Općinu Doboj Istok), a koji bi se potpisao na prvom narednom sastanku. Osim toga, dogovoreno je da se za sljedeći sastanak pripremi više detalja vezano za toplifikaciju općina i da se na isti pozove i direktor Toplane u Doboju kako bi se dogovorili oko narednih koraka. Svi nazočni su iskazali interes za suradnjom i na polju sporta, te da bi se trebali međusobno pomagati u organizaciji većih sportskih aktivnosti koji će se održavati u ovim općinama.

Općina Usora/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti