25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

“Svakome sam bila sluga, a sad me niko ne gleda”: Ramiza othranila mužu 4 djece iz prethodnog braka, a sada joj isključili struju

Ramiza Idrizović, iz Repnika, dočekala je ono što nijedna majka ne zaslužuje. Naime, kako kaže, odgajila je četvoro tuđe djece i dvoje dvoje, a danas je gledaju samo njene kćerke, dok joj pastorak isključuje struju i ne da da se grije.

Ovo nisam zaslužila, šta mi se radi. Svakome sam bila sluga i svašta sam bila, sad kad ne mogu ni sebi, niko me ne gleda. Ja sam dijete od 3 dana čovjeku othranila- rekla je ova baka.

Upoznala je muža u trenutku kada je već imao brak iza sebe, kao i troje djece. Međutim, kasnije se ispostavilo da ima još jedno, te da je istjerao trudnu ženu iz kuće. Dijete je prihvatila Ramza, odmah po rođenju.

Uvali mi se ocu i majci u kuću. On je trudnu ženu otjerao, to mi nije rekao. Sad sam sama, nesposobna sam. Ja odem u njivu da radim, meni kuća bude zaključana. Morala sam preko ograde da preskačem, da bih ušla u dvorište. Spremala sam sve, ajvar, zimnicu, a kad dođe zima, ja nemam šta jesti, on mi sve zaključa, ostanem bez svega- kaže Ramiza.

Tokom braka, Ramiza je trpjela svašta, a muža nije smjela da ostavi jer joj je prijetio. Sada, kako kaže, kad je stara i nemoćna, nikome ne treba, piše Press Media.

– Pastorak mi je isključio struju i zavrće grijanje,a gledala sam ga bolje nego svoje dijete. Muža nisam mogla da stavim, jer mi je prijetio, govoreći “Ti kad bi mene ostavila, ja bih te ubio, našao bih te gdje god da odeš…” E, sad kad mu ne trebam više, sad sam nesposobna i ne mogu da ih služim- kaže.

Kako kaže ova baka sad im više ne treba jer ne može da ih služi.

– Odgajila sam četvoro tuđe djece i dvoje svoje. Noge mi odoše i kičma, šećer imam, pritisak… Borim se da ostanem na svome, u svojoj kući, pa kakva je takva je- kaže Ramiza.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti