21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Svečano otvoren Dnevni boravak za djecu i omladinu s posebnim potrebama

U Tešnju je danas svečano otvoren novoizgrađeni objekat Dnevnog boravak za djecu i omladinu u kojem će svakodnevno boraviti 30 djece i mladih sa posebnim potrebama.

U prisustvu velikog broja zvanica, objekat su otvorili donator Hajrudin Ahmetlić, načelnik općine Tešanj Suad Huskić i premijer Vlade ZDK Miralem Galiješević.

Od polaganja kamena temeljca pa do svečenog otvorenja prošlo je nešto više od dva mjeseca. Sredstva u iznosu od 250 hiljada KM obezbjedio je Hajrudn Ahmetlić sa svojom porodicom. Prije svečanog presjecanja vrpce štićenica ovog Centra je otkrila ploću sa nazivom Ustanove.

Djeca nisu mogla sakriti svoju radost novim prostorijama gdje je apsolutno sve prilagođeno njima, dok odrasil su teško danas zadržavali emocije.

Svoje riječi zahvale donatoru Hajrudinu Ahmetliću, uputila je direktorica JU Centar za socijalni rad Tešanj Sabrija Kavazović, koja ističe kako je ovo jedno kvalitetno rješenje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama kako bi se unaprijedio njihov razvoj. Danas su direktoricu Sabriju Kavazović u okviru Dnevnog boravka posjetili i predstavnici kompanije “MannHummel BA” kako bi joj uručili donaciju u iznosu od deset hiljada KM, a u povodu obilježavanja desetogodišnjeg djelovanja ove njemačke kompanije ovdje.

Prilikom svog obraćanja načelnik općine Tešanj Suad Huskić je istakao kako je Tešanj mala općina i mali grad, ali sa ljudima velikog srca.

U ime Hajrudina Ahmetlića prisutnima se obratio njegov sin i najavio neke nove projekte, dok sam Hajrudin Ahmetlić prilikom razgovora s novinarima je teško savladavao emocije i tom prilikom istakao kako je današnji dan za njega jedan od najsretnijih u životu.

Iako je rad dnevnog boravka za djecu sa posebnim potrebama od 2011. godine bio finansiran od strane Općine Tešanj, te nije imao podršku u finansiranju sa nivoa Kantona ili FBiH, danas je premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević rekao da je nakon razgovora u Vladi ovog kantona, odlučeno da i Dnevni boravak u Tešnju ubuduće bude finansiran od strane Kantona.

Tešanj je postao bogatiji za još jedno djelo dobrih ljudi, velikoga srca, nadamo se da će oni kojima je ovo namjenjeno, u novim prostorijama pronaći svoj mir, sreću i zadovoljstvo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti