22.7 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Švicarac osuđen na šest godina: Pokušao da pregazi radnog kolegu iz BiH

Državljanin Švicarske osuđen je na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a nakon što je Visoki sud u Cirihu odbacio žalbu okrivljenog koji je autom pokušao da pregazi radnog kolegu iz Bosne i Hercegovine.

Mediji prenose da je on prvobitno bio osuđen na kaznu od četiri godine i 10 mjeseci.

U svojoj žalbi 30-godišnji Švicarac je tražio maksimalno 14 mjeseci za nanošenje teških tjelesnih povreda, što je sud odbacio.

Sutkinja je jučer navela navela da je niža sudska instanca dosudila u skladu sa svim neophodnim elementima koji su utvrđeni tokom suđenja, što putem izjava svjedoka, što izvještajem Forenzičkog instituta u Cirihu. U jučerašnjoj presudi tako stoji da je tačna kvalifikacija djela pokušaj ubistva sa predumišljajem.

Inače, sudski proces traje već godinama.

Naime, sve se desilo decembra, 2019. godine kada su se Švicarac, srpskih korjena i državljanin BiH sukobili u podzemnoj garaži oko rata u BiH.

Švicarac je krenuo autom na državljanina BiH, koji je zadobio teže tjelesne povrede. Da stvar bude gora, njih dvojica su bile radne kolege i upravo su se vraćali sa kompanijske božićne proslave, prenose Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti