13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Taekwondo akademija Tešanj na prijemu kod ministra Sinanovića.

Jučer (utorak, 13.03.2018.godine) je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Mensur Sinanović, sa svojim pomoćnikom Marinkom Tokićem, u svom kabinetu organizovao prijem naše Nadine Mehmedović, osvajačice srebrne medalje na Evropskom klupskom taekwondo prvenstvu u Turskoj.

Ovo prvenstvo je održano 06. do 09. februara 2018. godine, u Istambulu, a naša Nadina je izborila plasman u finale te tijesno izgubila u finalnoj borbi od reprezentativke Bugarske, te osvojila srebrnu medalju.

 

Pored Nadine, ovom prijemu je prisustvovao i njen otac, glavni trener Taekwondo akademije Tešanj Elvin Mehmedović, te sekretar Taekwondo saveza Zeničko-dobojskog kantona Haris Porča.

Mehmedović je ukratko predstavio dosadašnji rad i rezultate Taekwondo akademije Tešanj, dok je Porča prezentirao način funkcionisanja Taekwondo saveza ZDK, ali i klubova koji su članovi ovog saveza.

Ministar Sinanović je čestitao Nadini i njenom treneru na ostvarenom rezultatu te pohvalio njihov angažman. Takođe je istakao da će ministarstvo na čijem je čelu u narednom periodu nastojati  značajnije poduprijeti aktivnosti Nadine Mehmedović, kao perspektivne sportašice, te rad Taekwondo akademije Tešanj, koja je i ovim rezultatom pokazala kvalitet svoga rada.

Podsjetimo da je Nadina Mehmedović izabrana kao sportska nada na izboru sportiste godine 2017. na nivou općine Tešanj te na izboru najsupješnijih sportista Zeničko – dobojskog kantona.

Čestitamo još jednom našoj Nadini, njenom treneru kao i Taekwondo akademiji Tešanj i želimo im puno sreće i uspeha u predstojećim takmičenjima.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti